Seuranmestaruuscup

Nurmijärven Yleisurheilun seuranmestaruudesta kilpaillaan vuosittaisessa 15-vuotialle ja sitä nuoremmille tarkoitettu koko kesän mittaisessa seuranmestaruuscupissa. Cupiin kuuluvat huhtikuiset seuranmestaruusmaastot, elokuun mestaruuskilpailut, syyskuun alun tonnit ja marraskuun alun vauhdittomien hyppyjen mestaruuskilpailut.

Seuranmestaruuscupissa kilpaillaan ikävuosittain 7-13-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sarjoissa sekä 14- ja 15-vuotiaat tytöt ja pojat yhdistetyssä 15-vuotiaiden sarjassa.

Cupin sarjakohtaiset paremmuudet ratkaistaan kauden aikana saavutettujen sijoituspisteiden perusteella. Jokaisesta lajista jaetaan pisteitä siten, että lajin voittaja saa 10 pistettä, kakkonen 7 pistettä ja kolmas 5 pistettä. Neljänneksi sijoittuneen pistetili karttuu 3 pisteellä ja viidenneksi tullutkin saa vielä 2 pistettä. Kuudennesta sijasta eteenpäin kaikki osallistuneet saavat tililleen yhden pisteen. Kauden aikana pisteiden kartuttamismahdollisuuksia on siis kuusi ja maksimissaan cupissa voi kerätä 60 pistettä.

Cupissa palkitaan jokaisesta sarjasta kauden kolme parasta sekä kaikki ne ahkerat kilpailijat, jotka ovat osallistuneet kaikkiin kuuteen lajiin, mutta eivät ole sijoittuneet sarjassaan kolmen parhaan joukkoon. Näin aktiivisuuskin on yhtä tärkeää kuin lajivoitot.

Kauden päättäjäisissä palkitaan 3 parasta sarjoittain sekä kaikki, jotka osallistuneet kaikkiin lajeihin (maastot, seuranmestaruuskisojen kaikki lajit ja vauhdittomat)