Kilpailut

Kipaileminen on hyvää vastapainoa harjoittelulle ja hyvä tapa mitata omaa kehittymistä. Nurmijärven Yleisurheilu järjestää ulkoratakaudella omia kilpailuja junioreille ja muutamia juoksu- ja heittolajien kilpailuja myös nuorten ja yleisessä sarjassa. Seuramme urheilijat kaikista ikäluokista osallistuvat myös aktiivisesti muiden seurojen järjestämiin kilpailuihin, osa kansainvälisiä kilpakenttiä myöten. 

Kaikki edustusurheilijammekin ovat joskus olleet junioreija ja kilpaileminen on hyvö oppia jo nuorena. Siksi me Nurmijärven Yleisurheilussa haluamme tarjota junioriurheilijoillemme aivan nuorimmista alkaen kattavaa kilpailutoimintaa omassa tutussa harjoitteluympäristössä. Juniorien kilpaileminen alkaa usein omista kaikille avoimista seurakisoista, joihin osallistuminen ei maksa mitään. Kilpailukokemuksen karttuessa näistä siirrytään virallisiin kilpailuihin, joihin osallistuminen edellyttää seuran jäsenyyttä ja yleisurheilulisenssiä. Kun on opittu kilpaileminen omassa tutussa seurassa, on tämän saman porukan kanssa mukavaa ja turvallista siirtyä myös muille kentille ja suurempiin kilpailuihin.

Kaikille urheilukoululaisille ja seuran eri harjoitusryhmissä käyville urheilijoille hankitaan kilpailulisenssi, joka oikeuttaa kilpaileman SUL:n alaisissa kilpailuissa ja mahdollisuuden ilmoittautua yleisurheilun sähköisen kilpailukalenterin kautta. 

Vuonna 2020 olemme vieneet myös kaikki seurakilpailut kilpailukalenteriin, josta siis löydät kaikki Suomen yleisurheilukilpailut ja myös paljon tietoa kilpailuista: sarjat, lajit, aikataulut, muut ilmoittautuneet sekä sähköisen ilmoittautumismahdollisuuden. Näin haluamme opastaa ja kannustaa jokaista tutustumaan kilpailukalenteriin ja oppimaan miten sitä kautta hankitaan tietoa kilpailuista ja ilmoittaudutaan niiihin.

Näiltä sivuilta löydät koottuna

Muita suuria kilpailuja, joissa toivomme näkevämme omia junioreitamme sankoin joukoin ovat Tampere Junior Indoor Games (TJIG) -hallikisat maaliskuun alussa ja Youth Athletic Games (YAG) elokuussa. Kummankin kilpaiun löydät myös kilpailukalenterista: TJIG ja YAG. YAG, kuten moni muukin kilpailu valitettavasti peruttiin kokonaan koronaepidemian vuoksi. 

Sähköinen kilpailukalenteri: www.kilpailukalenteri.fi

Kauden 2020 kalenterissa seurallamme on 19 eri kilpailua ja tapahtumaa, jotka kaikki tarvitsevat myös joukon vapaaehtoisia järjestämään niitä. 

Tapoja olla mukana ovat mm:

  • kilpailuiden johtotehtävät
  • tuomari -ja toimitsijatehtävät
  • lähettäminen
  • kilpailutekniikka (mm. maalikamera, tulospalvelu)
  • kuulutus
  • kilpailutoimisto
  • kilpailupaikkojen rakentaminen ja purku
  • kahvio

Kaikkiin tehtäviin perehdytetään ja tarvittaessa järjestetään koulutusta. Kilpailutoiminta on tärkeä osa seuran varainhankintaa. Näin voimme taata kohtuulliset kausimaksut kaikille harrastajille. Luontevin väylä tulla mukaan on oman lapsen harrastuksen myötä, mutta seuran toimintaan voi tulla mukaan kuka tahansa vapaaehtoistoiminnasta kiinnostunut ja seuratoiminnasta on mahdollista saada elinikäinen harrastus.

Henkilötietojen käsittely: Informointiasiakirja henkilötietojen käsittelystä