Ajankohtaista

SM-maastoissa lupaavia suorituksia

Nurmijärven Yleisurheilun nuoret urheilijat esiintyivät mallikkaasti SM-maastoissa Lempäälässä. P15-sarjassa 82 juoksijan joukossa Matias Meriläinen saavutti sijan 8, hiihtäjävahvistus Elmeri Uusitalo sijan 64, Simo Kauppila sijan 70 ja Aapo Virolainen sijan 71. Joukkuekilpailussa pojat sijoittuivat kymmenenneksi 16 joukkueen joukossa. N17 sarjassa Ida Andersson juoksi 51:nneksi.

Juoksun varovaisen alun jälkeen hienosti kärkisijojen tuntumaan noussut Matias hävisi Suomen ennätyksiäkin sisäradoilla tehtailleelle Espoon Tapioiden Tomi Lehdolle neljän kilometrin matkalla 44 sekuntia. Matias on tänä vuonna lisännyt varsinaista kestävyysjuoksuharjoitteluaan kuitenkaan jalkapalloa tai muutakaan liikuntaa unohtamatta. Pienten sairasteluiden viivästyttämä tuloskunto alkaa vihdoin kevään edistyessä löytymään.

Vaihtelevassa maastossa sorapinnalla 3:30 kilometrivauhdilla juostu 4 km antaa lupauksia tulevan kauden kilpailuihin. Kauden päätähtäin on syksyllä elokuun puolivälin SM-kilpailuissa.

Matias, Simo ja Aapo kilpailevat tänä vuonna vasta 14-vuotiaiden sarjassa, joten ensi vuoden maastokisoissa P15-sarjassa kilpailevilta pojilta on lupa odottaa vieläkin parempia tuloksia. Seuraavaksi pojat suuntaavat 22.5 Vierumäellä pidettäviin Koululiikuntaliiton valtakunnallisiin maastojuoksukilpailuihin 7.lk sarjassa Nurmijärven edustajina.

Suomen mestaruusmaastojen yhteydessä järjestettävillä 9-13 vuotiaiden Flying Finns-maastoissa ei Nurmijärven Yleisurheilulla tänä vuonna ollut osanottajia. Ensi vuonna rohkeasti mukaan.