Ajankohtaista

NYU:lle talven ensimmäiset SM-mitalit talvikauden viimeisissä SM-kisoissa

Kaustisella käydyt moukarinheiton talvimestaruuskilpailut päättivät talven SM-kilpailujen sarjan. Tähän asti ilman mitaleja talven kisoista olleelle Nurmijärven Yleisuheilulle kisat olivat 100-prosenttinen menestys. Kaikki kisoihin osallistuneet NYU-laiset saavuttivat mitalin.

N19-sarjassa Heli Rinnekari heitti ylivoimaiseen voittoon 19-vuotiaiden MM-kisojen tulorajan ylittääneellä kaarella 57,72. Kalevan Kisoissa viime kesänä heitetty ennätys jäi vain 21 sentin päähän.

NYU:n kaksoisvoiton N19-sarjassa varmisti ensimmäisen SM-mitalinsa saavuttanut Erica Riento omalla ennätystuloksella 52,60. Kaksi viikkoa vanha Kuortaneella heitetty entinen ennätys parani 6 senttiä. Pronssille jäi Säkylän Urheilijoiden Sanni Saarinen, joka edusti Suomea vime kesänä 17-vuotiaiden MM-kilpailuissa ja voitti mm. Nurmijärven Nuorten Eliittikisojen N17-sarjan moukarin 2011. Kesällä Kärkikolmikon odotetaan kamppailevan tiukasti 19-vuotiaden MM-kisojen kahdesta kisapaikasta.

N17-sarjassa Tiina Rinnekari heitti hienosti hopealle uudella seuraennätystuloksella 58,57. Viimekesäinen oma ennätys parani lähes kaksi metriä. Sarjan Suomen mestariksi heitti Oulun Pyrinnön Milja Jylhänniska tuloksella 61,39 ja pronssille viime kesänä Euroopan Nuorten Olympiapäivillä Suomea edustanut Espoon Tapioiden Mikaela Gerkman tuloksella 54,19.