Ajankohtaista

Yleisurheiluntuomarikoulutus

Tuomari on kilpailuissa päätösvaltaa omaava henkilö, jota käytetään myös sellaisissa tehtävissä, joissa hän joutuu ratkaisemaan kilpailijoiden suoritusten oikeellisuuteen liittyviä asioita, ja niin ollen hänen ratkaisuillaan on vaikutusta kilpailun lopputuloksiin.

Yleisurheilutuomarikurssilla käydään läpi yleisurheilun kaikki tärkeimmät säännöt ja totutaan samalla käyttämään oikein kansainvälistä sääntökirjaa sekä löytämään tarvittavat asiat sieltä nopeasti. Henkilö voi ohittaa ykköstason ja aloittaa kouluttautumisensa suoraan kakkostasolta, jos hänellä on jo ennestään kokemusta kilpailuissa toimimisesta sekä perustiedot yleisurheilun säännöistä. Kurssi sisältää itseoppimista sekä yhden illan lähiopetuksen. Kurssille voi hakeutua milloin vain eikä osallistujilta edellytetä mitään aiempaa tuomarikoulutusta. Nurmijärven yleisurheilu maksaa kurssin jäsenilleen ja heidän huoltajilleen. Kurssin käyneet lupautuvat olemaan käytettävissä tuomaritehtävissä seuran järjestämissä kilpailuissa.

Tuomarikoulutuksista vastaa piirin tuomarikouluttaja (Janne Edelman, janne.edelman@nyu.fi). Kurssin käyneet saavat tuomarikortin ja materiaalina verkossa olevan opiskeluaineiston. Kurssin käyneille Nurmijärven Yleisurheilun jäsenille, seura antaa myös kansainvälisen sääntökirjan suomenkielisen painoksen vuodelta 2022. 

Vielä ehtii mukaan

  • To 5.5. klo 17.30 Yleisurheilutuomarin koulutus (2-taso), etäkoulutus/Teams