Ajankohtaista

Oskari, Mikko ja Aatu talven SM-mitalistit

Talven aikana käydyissä SM-kilpailuissa Nurmijärven Yleisurheilun urheilijat saavuttivat 4 mitalia. Tällä kertaa kultaisia mitaleja ei Nurmijärvelle asti kulkeutunut, mutta himmeämpienkin mitalien arvo on korkea.

Yleisen sarjan SM-hallikilpailuissa Kuopiossa Oskari Lehtonen juoksi 200 metrillä pronssille kauden parhaalla ajallaan 21,44. Jo aamun alkuerissä oli syntynyt kauden paras tulos 21,48. Kilpailun voitti Samuel Purola ajalla 21,02 ja hopealle juksi Eljas Aalto 9 sadasosasenkuntia Lehtosta edellä.

Lehtonen juoksi myös 60 metrin kilpailussa, jossa matka katkesi välieriinajalla 6,91. Loppukilpailupaikka jåi 8/100 sekunnin päähän.

Naisten seiväshypyssä Maria Kytölä hyppäsi oman halliennätyksensä 392 ja yritti kolme kertaa ensimmäistä neljän metrin ylitystä korkeudesta 401, kuitenkin tuloksettta. Kilpailun kärkikolmikoksi muotoutui Siaga Andersson ja Laura Ollikainen (418) sekä Silja Andersson (410).

Nuorten SM-hallit

17-22-vuotiaiden SM-halleissa Helsingin Liikuntamyllyssä Nurmijärven Yleisurheilua edusti kolme urheilijaa.

Aatu Kangasniemi lähti M17-sarjan kuulantyöntöön tilastoykkösenä ja kultamitali näyttikin jo olevan tulossa, kun neljännellä työnnöllä syntyi kilpailun johtotulos 18,12. Kilpaulun aikana jo yli metrin ennätystään parantanut Suolahden Urhon Paavo Puro oli kuitenkin toista mieltä ja työnsi viimeisellään 18,52. Puro nousi kisan voittoon aivan puskista, sillä hänen ennätyksensä ennen SM-kilpailua oli 16,92. Kangasniemi sai hopeaa ja pronssille työntänyt Petrus Jakonen jäi kärkikaksikosta jo yli kahden metrin päähän.

Erin Karjalahti palasi pitän tauon jälkeen kilparadoille N22-sarjan 60 metrin aitajuoksussa. Alkuerissä Eri hätyytteli kahden vuoden takaista ennätystään ajalla 8,82 ja eteni kuuden juoksijan loppukilpailuun. Finaalissa Erinin sijoitus oli viides ajalla 8,85.

Rasmus Laapas kokeili ensimmäistä kertaa vauhtiaan 17-vuotiaiden SM-tasolla. 16-vuotias Rasmus juoksi 800 metrillä ajan 2.09,55, mikä riitti 19. sijaan. Kilpailun neljä prasta juoksi alle kahden minuutin.

Toisen päivän kilpailuissa Laapas paransi juoksuaan ja sijoittui 1500 metrillä 11.sijalle omalla ennätyksellään 4.22,31.

Moukarinheiton talvimestaruuskilpailut

Kaustisella perinteisesti heitettävät moukarinheiton talvimestaruuskilpailut (talvi-SM) käytiin maaliskuun toisena viikonloppuna. Kahden heittäjämme joukkue savutti kaksi mitalia.

Aatu Kangasniemi heitti M17-sarjassa hopealle hänelle vaatimattomalla tuloksella 67,49. Tulosta ei voi vertailla suoraan viimevuotisiin yli 80 metrin kaariin, sillä moukarin paino on  noussut sarjanvaihdon vuoksi 4 kilosta 5 kiloon. Tiukan kilpailun voitti Mico Lapinen tuloksella 68,17. Talvimestaruuskilpailujen haaste on siinä, että kyseessä oli talvikauden ainoa moukarinheittokilpailu, joten kilpailurutiinin puute näkyi heitoissa ja tuloksissa.

Myös Mikko Huhdalla oli sarjan vaihdon jälkeen uusi heittoväline haltuunotettavana. M19-sarjassa kilpaillut Huhta heitti 59,61 ja nappasi pronssimitalin kirän kilpailun päätteeksi. Pronssiin oikeuttanut tulos syntyi viimeisellä kierroksella, eikä neljänneksi tipahtanut Kaipolan Vireen Simo Piirainen pystynyt enää vastaamaan. Voittoon heitti Max Lampinen tuloksella 68,17.