Ajankohtaista

Oskari Lehtoselle pronssia Kalevan kisoista

Nurmijärven Yleisurheilun mitalitili vuoden 2021 Kalevan kisoissa avautui lauantai-illan päätteeksi, kun Oskari Lehtonen juoksi kolmenneksi miesten 100 metrin finaalissa. Samuel Purolan ja Samuli Samuelssonin kaksinkamppailun takana Oskari nappasi pronssisen mitalin ajalla 10,62 vain kahden sadaosasekunnin erolla Viipurin Urheilijoiden Roope Salmiseen. Mitali on Oskarin ensimmäinen 100 metrillä.

Alkuerissä Lehtonen juoksi erävoittoon ajalla 10,55. Oskari luonnehti alkueräjuoksuaan tasapainoiseksi ja hyväksi, josta jäi hyvä fiilis. Loppukilpailussa Oskari ei omien sanojen sa mukaan päässyt kiihdytyksestä ylös ja sen vuoksi juoksu jäi vähän takapotkuiseksi. Se näkyi ajassa, totesi Oskari, mutta jatkoi: Onneksi se tällä kertaa riitti mitaliin.

Huomiseen 200 metrin juoksuun Lehtonen lähtee kirkastamaan lauantain pronssia. Siellä on kärjen osalta vielä tiukempaa kun satasella, Oskari pohdiskeli lauantai-iltana. - Tänään Samuel ja Samuli olivat karussa, mutta huomenna ollaan kaikki vähän tiukemmassa nipussa. Voi käydä mitä vaan!

 

Perjantain ja lauantain aikana myös 5 muuta NYU:n urheilijaa ehti esiintyä omien lajiensa karsinnoissa. Perjantaina Kimi Rinnekari oli miesten moukarinheiton karsinnassa 19. tuloksella 54.67. Tilastoihin verraten Kimi heitti muihin verrattuna omalle tasolleen. - En erityisesti jännittänyt ensimmäistä Kalevan kisaa, mutta karsinnan aikana olo oli hieman pehmeä, kommentoi Kimi karsinnan jälkeen. Valmentaja-isä Hannun mukaan mahdollisuudet olisi ollut jopa sijoille 14-15. mutta Kimin ensiesiintymiseen Kalevan kisoissa voi olla tyytyväinen.

Naisten moukarin karsinnasta sunnuntain finaaliin heittivät Tiina ja Heli Rinnekari. Tiina oli karsinnan kuudes 58,17 kantaneella heitollaan ja Heli kahdeksas tuloksella 55,06. Kati Rinnekari heitti 48,99 ja oli 18. Kynnen parasta jatkaa sunnuntain loppukilpailuun.

- Teknisesti ei ollut mitenkään hyvää, kommentoi Tiina karsintaansa. Hän oli kuitenkin tyytyväinen sijoitukseensa ja lähtee sunnuntaina taistelemaan samasta sijoituksesta. - Kuusi ensimmäistä taitaa olla liian kaukana, jos epäonnistumisia ei tapahtu.

- Olen selviytynyt karsinnasta kymmenen kertaa peräkkäin, mutta kyllä oli jännitys päällä siitä huolimatta. Huomenna ei ole tilastojen mukaan mitään hävittävää, mutta tottakai sitä hieman paineita itselleen kerää, kun Kalevan kisojen loppukilpailussa heittää. Kukapa ei onnistua tahtoisi, mietti Heli tiukan karsinnan jälkitnnelmissa.

- Kauden kolmanneksi paras tulos ja hieman parempi kuin viime vuoden KK-karsinnassa, joten tietyllä tavalla tyytyväinen voisi olla, sanaili Kati. Odotin kuitenkin hieman parempaa tältä päivältä. Opiskeluvuosi alkoi maanantaina, eikä se missään ole optimaalisin valmistautuminen näin tärkeään kilpailuun. Minun pääkilpailuni oli kuitenkin 22-vuotiaiden SM-kilpailu ja Kalevan kisat tulivat viime hetkellä ajankohtaiseksi.

Naisten seipäässä Maria Kytölä tarvitsi kaksi hyppyä selvittääkseen tiensä sunnuntain loppukilpailuun. Sekä aloituskorkeus 357 että finaalipaikan varmistanut 367 ylittyivät ensimmäisellä yrityksellä tänä vuonna 405 ylittäneeltä Marialta. Marian kommentit karsinnasta ja loppukilpailusta saamme lukea myöhemmin.