Ajankohtaista

Kolmas SM-viikonloppu - SM-moniottelut

Elokuun kolmantena SM-viikonloppuna kilpailtiin moniottelujen Suomen mestaruuksista 14-22-vuotiaiden sarjoissa. Nurmijärveläisedustusta oli mukana 15-vuotiaiden tyttöjen sarjassa, jossa henkilökohtaisen kilpailun lisäksi taisteltiin myös joukkuekilpailun sijoituksesta.

T15 viisiottelu kilpailtiin Lohjalla sunnuntaina 22.8. Kilpailuun ilmoittautuneiden 33 kilpailijan joukossa olivat myös NYU:n Emma ja Sanni Lehtonen sekä Sara Parviainen. Osanoton varmistuksen jälkeen ensimmäiseen lajiin eli 80 metrin aitajuoksuun ilmestyi 28 tyttöä.

Aitajuoksu sujui NYU:n tytöiltä ennakko-odotusten mukaisesti. SM-kilpailuissakin aidat juossut Emma Lehtonen oli 13. ajalla 13,33, Sara parviainen aitoi 13,72 ja Sanni Lehtonen 13,91. Sara ja Sanni saivat jopa nauttia Lohjalle harvinaisesta  myötätuulesta juoksun aikana.

Pituushyppy meni koko NYU:n kolmikolta tuloksellisesti heikosti. Emma jatkoi tämänkin lajin jälkeen nurmijärveläisten kärkipaikalla hypättyään 426. Sannin tulokseksi jäi 411 ja Saran 387. Saran kohdalta voidan todeta, että kehitys kevään pm-moniotteluihin oli hyvää, sillä nyt mitattuja hyppyjä oli kolme, keväällä kaikki hypyt olivat yliastuttuja.

Keihäänheitossa Sanni Lehtonen ylsi kilpailupäivän alkupuolen parhaaseen nurmijärveläissijoitukseen, kun keihäs kaarsi 29,31 ja vain yhdeksän kilpailijaa heitti pitemmälle. Sara Parviainen heitti ennätyksensä 26,43 ja Emma Lehtonen 23,43.

Kolmen lajin jälkeen koko kolmikko keikkui sijoje 15 ja 20 välillä. Joukkuekilpailussa mitalisijat olivat karkaamassa, mutta neljänteen sijaan oli vielä onnistumisella hyvät mahdollisuudet.

Heti neljännen lajin, korkeushypyn, aluksi koettiin kilpailun mustin hetki, kun 149 kesän aikana hypänneelle Emmalle aloituskorkeus 132 oli liikaa ja tuloksena pistesarakksseeseen oli julma nolla pistettä. Myös Sannilla oli korkeushypyn kanssa vaikeuksia ja tulokseksi jäi vaatimaton 132. Sara hyppäsi oman tasonsa mukaisesti 141.

Ennen viimeistä lajia NYU oli joukkuekilpailussa seitsemäntenä eli pistesijojen ulkopuolella. 800 metrin juoksussa Sara (2.42,59) ja Sanni (2.55,47) jättivät Tampereen Pyrinnön joukkueen niin kauas taakseen, että NYU:n joukkue nousi lopulta kuudennelle sijalle SM-joukkuekilpailussa.

Henkilökohtaisessa kilpailussa para NYU-lainen oli ennätyksensä otellut Sara Parviainen, joka sijoittui 17. sijalle tuloksella 1728 pistettä. Sanni Lehtonen keräsi 1638 pistettä sijoittuen 19:nneksi ja ilman korkeushypyn pisteitä jäänyt Emma Lehtonen oli 24. pistein 1335.