Ajankohtaista

NYU rynnisti Pohjola Seuracupin finaaliin

Nurmijärven Yleisurheilun joukkue teki tiistaina Nummelassa loistavaa jälkeä keräten 36 lajista mahtavat 13748 pistettä. Pisteet riittivät piirikisan toiseen sijaan vain 166 pistettä Riihimäen Kiskon perässä. Tiukan kisan kolmossijan nappasi Keski-Uudenmaan Yleisurheilu vai 86 pistettä NYU:n takana. Piirikilpailun hopeasijaa merkittävämpi saavutus NYU:lle  oli nousu valtakunnallisessa kilpailussa ennätykselliselle yhdeksännelle sijalle.

Piirikisa-kakkosen parhaasta tuloksesta vastasi Aatu Kangasniemi, jonka moukarikaari 75,29 kartutti seuran pistepottia peräti 1212 pisteellä. Aatun takana NYU:n joukkueen vahvuus oli tasaisuus ja se, että ainoastaan yhdestä lajista puuttui edustaja. Mainittakoon kuitenkin erikseen 9-vuotias Lotta Parviainen, joka voitti 11-vuotiaiden tyttöjen korkeushypyn uudella 9-vuotiaiden seuraennätyksellä 124. Lotta paransi ennätystään kilpailussa neljällä sentillä.

Piirikisojen kokonaispisteiden perusteella Suomen kahdeksan parasta seuraa pääsee kilpailemaan syyskuussa Pohjola Seuracupin superfinaalissa. Nurmijärven Yleisurheilun kohtalona oli jäädä rannalle Superfinaalista, sillä NYU sijoittui piirikisojen pisteillään 27619 yhdeksännelle sijalle. Superfinaalipaikka jäi vaivaisen 608 pisteen päähän. Viimeinen Superfinaaliin selviytynyt seura oli Uudyn piirikisoista tuttu kilpakumppani Riihimäen Kisko, joka nappasi finaalipaikan nyt toisen kerran peräkkäin.

Superfinaalipaikan jääminen haaveeksi saattoi kuitenkin olla onnenpotku, sillä nyt NYU lähtee Porissa C-sarjan finaaliin piikkipaikalta. C-sarjan finaalijoukkueista NYU keräsi piirikisoista parhaat pisteet ja on sen myötä eräs finaalin ennakkosuosikeista. Finaalissa kilpailee järjestävän seuran Noormarkun Nopsan lisäksi C-sarjan 15 parasta ei-superfinaaliin selviytynyttä joukkuetta. Finaali järjestetään 4.9. Porin stadionilla.

NYU:n Seuracupfinaaliin matkaava joukkue julkistetaan Riihimäellä 28.-29.8. järjestettävien Uudyn 9-15-vuotiaiden pm-kisojen jälkeen.

Lopuksi suuret kiitokset teille kaikille vapaaehtoisille, jotka omalta osaltanne mahdollistitte piirikisan järjestämisen vieraalla kentällä. Kilpailujen järjestelyt onnistuivat erinomaisesti ja siitä suuri kiitos kuuluu teille.