Ajankohtaista

Viisi mitalia 16- ja 17v SM-kilpailuista Nurmijärvelle

16- ja 17-vuotiaiden SM-kisat kisattiin tänä vuonna 25.-27.8. Iisalmessa ja seurastamme kisoihin lähti viisi urheilijaa. Ensimmäisenä kisapäivänä tulessa olivat nuoret moukarimiehet Oskari Kaarila, Kimi Rinnekari ja Santtu Kotamäki sekä 400 metrin ratamatkalla Erin Karjalahti.

Oskari Kaarila oli ensimmäisenä ”tulessa” M17 moukarissa. Ensimmäisellä heitolla tuli ruksi pöytäkirjaan, mutta jo toisella heitolla syntyi uusi ennätys 57,42, tällä tuloksella Oskari oli kolmantena. Hän ei kuitenkaan tyytynyt tähän tulokseen vaan paransi vielä viidennellä heitolla ennätystä tulokseen 58,92 ja vankisti pronssimitalin itselleen. Kisan ykkönen ja kakkonen olivat omilla metriluvuillaan, kaikki neljä parasta heittäjää heitti oman ennätyksen.

Seuravana moukarihäkkiin pääsivät 16-sarjan moukarimiehet Kimi Rinnekari ja Santtu Kotamäki. Kimin avausheitto kantoi yli 55 metriä ja toisella heitolla syntyi hänen kisan paras tulos 56,96, jolla heltisi hopea mitali. Voittoon heitti Oskari Lahtinen tuloksella 65,00. Santtu Kotamäen harjoitusheitot menivät hyvin, mutta tekniikkavirhe pilasi kisan ja Santtu jäi tällä kertaa ilman tulosta. Nuoria moukarimiehiä valmentaa Hannu Rinnekari.

Perjantaina iltapäivällä olivat vuorossa myös N16 400 metrin alkuerät. Alkueriä oli kaksi ja Erin Karjalahti juoksi toisen alkuerän voittoon uudella omalla ennätyksellä 59,63 – ollen alkuerin toiseksi nopein.  Alkuerin jälkeen alkoi pikainen keskittyminen illan finaali, mihin oli aikaa vajaa viisi tuntia. Erin palautui hienosti alkuerä juoksusta ja juoksi finaalissa hienosti pronssille ajalla 60,37. Kaksi kovaa 400 metrin juoksua saman päivänä aikana oli hieno suoritus, koska Erin oli juossut 400 metriä ennen näitä kisoja vain kaksi kertaa.

Toisen kisapäivän ainoa edustajamme oli M17-sarjan Matias Meriläinen. Matiaksen harjoituskausi oli ollut repaleinen erilaisten vaivojen takia ja kovia juoksuja oli vain muutama alla - mutta päätös lähteä SM-kisoihin oli oikea. Lauantain laji oli 2000 metrin esteet ja Matiaksella ei ollut tältä matkalta tilastotulosta – se ei nuoren miehen menoa haitannut ja tuloksena oli kultainen mitali ajalla 6.15,40. Matias voitti kullan reilulla erolla ja varmisti tällä paikan Suomi-Ruotsi–maaotteluun Tukholmaan. Matiasta valmentaa Janne Ukonmaanaho.

Viimeisenä kisapäivänä mitaliodotukset olivat jälleen korkealla, koska mitalistimme Erin ja Matias olivat radalla tänään. Matiaksen toinen laji oli M17 1500 metriä ja lähtöviivalla 15 nuorta miestä. Matias juoksi hienosti neljänneksi ajalla 4.11,61, jääden pronssista vain vajaa kaksi sekuntia. Voittoon vuoksi Niklas Heikkilä ajalla 4.05,96. Vaikka neljäs sija ei ole mieluisin sija, niin Matias oli kuitenkin ihan tyytyväinen ja totesi juoksun jälkeen, että näillä treeneillä ei pystynyt vielä kovempaan juoksuun.

Erinin toinen laji oli 400 metrin aidat – ja hän juoksi hienosti pronssille uudella ennätyksellä 64,35, häviten hopean vain neljällä sadasosalla. Perjantain kaksi 400 metrin juoksua ei näyttänyt nuorta naista paljon painavan. Erinin henkilökohtaisena valmentajana toimii Juha-Pekka Huppunen.

Seuramme joukkue oli pieni, mutta sitäkin iskukykyisempi. Seura onnittelee kaikkia urheilijoita, valmentajia ja muita taustajoukkoja!!