Ajankohtaista

N19 pronssille alueviesteissä

Eteläisen ja kaakkoisen Suomen aluemestaruusviestit kisattiin 26. ja 27.7. Järvenpäässä.  Nurmijärveä oli edustamassa naisten 19-sarjan joukkue. Maanantaina kisat alkoivat 4x100 metrin viestillä ja naisten joukkue juoksi järjestyksessä Minja Nurminen, Pinja Porokari, Ida Andersson ja Erin Karjalahti. Joukkueen ajaksi tuli 52,75, joka jäi vain vajaan kymmenyksen N19 joukkueen viime kesänä SM-viesteissä juostusta ajasta. Tällä irtosi 5. sija kilpailussa. Satasen viestin aikana satoi runsaasti ja kenttä oli hyvin märkä. Aika voikin parantua kelien ollessa kunnossa ja vaihtojen pienellä viilauksella.

Maanantain toiseen viestiin, 3x800 m, sää selkeytyi ja joukkueet pääsivät juoksemaan huomattavasti paremmassa kelissä. Viestin aloitti Ida, toisen osuuden juoksi Erin ja ankkurina toimi Pinja. Joukkue suoriutui juoksusta hienosti ja otti pronssisen mitalin ajalla 7.40,06. Aika on 10 sekuntia parempi kuin viime vuonna samalla joukkueella juostu.

Tiistaina etukäteen suunniteltuja joukkueita jouduttiin hieman muuttamaan, kun Erin sairauden takia joutui jäämään pois. Tiistai alkoi 4x100 metrin aitajuoksuviestillä, johon mukaan tuli Janette Lohilahti. Janette juoksi ensimmäistä kertaa 100 metrin aitoja, joissa on hieman pidempi väli kuin hänen omassa sarjassaan T15, mutta tämä ei menoa haitannut ja hän juoksi vähintään yhtä hyvin kuin vanhemmat urheilijat. Joukkueessa juoksivat hänen lisäkseen Minja, Ida ja Pinja. Kaikkiaan joukkue suoriutui omalle tasolleen, juosten 65,73. Tällä irtosi neljän joukkueen kisassa viimeinen, 4. sija.

Päivän toinen viesti oli 4x400 metriä, mihin apuun tuli toinen vasta T15 sarjassa oleva urheilija, Nea Kylmänen. Joukkue juoksi järjestyksessä Pinja, Ida, Janette ja Nea. Joukkueen viesti lähtikin hienosti käyntiin ja urheilijat juoksivat vähintään odotusten mukaisesti. Joukkue tippui mitalitaistelusta vasta viimeisellä osuudella, missä Nealla ei ihan vielä riittänyt voimat vuosia vanhempia urheilijoita vastaan. Hienosti taisteltu juoksu toi 5. sijan ajalla 4.17,61. Aika jää muutaman sekunnin viime vuonna juostusta seuraennätyksestä, mikä kertoo siitä, kuinka hyvin joukkue suoriutui juoksusta, kun otetaan huomioon, että tämä oli Janetelle ja Nealle ensimmäinen 400 metrin kisa. SM-viesteissä lähdetäänkin rikkomaan viime vuotista ennätystä, kun Erinkin saadaan taas kuntoon.

Tänä vuonna N19-sarjassa oli yllättävän vähän joukkueita. Voi olla, että monella seuralla oli lainattu 19-sarjan juoksijoita aikuisiin tai nämä ovat siirtyneet jo iän puolesta aikuisiin ja nuoremmista ei ole vielä kasvanut tähän sarjaan urheilijoita. N17-sarjassa taas oli tänä vuonna enemmän osallistujia, mikä taas osoittaa sen, että seurat olivat ihan hyvillä voimilla lähteneet kisoihin mukaan. SM-viestit kisataan 8.-9.7 Tampereella. Sinne seurastamme lähtee N19- ja T15-sarjaan joukkueet kisaamaan. Kisoja on mahdollista seurata TV2 koostelähetyksistä molempina päivinä.