Ajankohtaista

SM-viestit Helsingissä Eläintarhan kentällä

Tämän vuoden SM-viestit käytiin Helsingissä eläintarhan kentällä 2. - 3.7.2016. Seuraamme oli edustamassa T15 ja N19 joukkueet. Molempina päivinä joukkueemme olivat heti päivien avauslajeissa.

Lauantai 2.7.

Lauantaina kisaajia suosi erittäin lämmin ja aurinkoinen sää. Ensimmäisenä seurastamme pääsivät vauhtiin 15-vuotiaat tytöt 4x80 m aitajuoksuviestissä. Tytöt juoksivatkin hienosti uuden seuraennätyksen 52,50 joukkueella Janette Lohilahti, Petra Häggqvist, Anni Pulkkinen ja Erin Karjalahti. Tämä ei valitettavasti riittänyt kuitenkaan finaalipaikkaan erittäin kovatasoisessa kilpailussa. Joukkueen loppusijoitus oli 13.

Myöhemmin iltapäivällä saman sarjan 4x100 m viestissä oli hienosti mukana kaksi joukkuetta. Kaikkiaan alkuerissä oli mukana huimat 59. joukkuetta 8. erässä. Erien voittajat ja 8. parasta aikaa selvisivät loppukilpailuihin. Ensiksi pääsivät vauhtiin Emmi Pulkkinen, Nea Kylmänen, Kajsa Henriksén ja Venla Lehtonen. Venla ja Kajsa täyttävät tänä vuonna vasta 12 ja 13 vuotta. Joukkue antoi siis hieman tasoitusta iässä, mutta se ei menoa haitannut. Tytöt juoksivat ajan 57,48 ja sijoittuivat eränsä 5. ja kokonaiskilpailussa 52. Toinen joukkue juoksi viimeisessä erässä. Mukana olivat aitaviestissä mukana olleet tytöt nyt järjestyksessä Janette, Erin, Petra ja Anni. Tytöt juoksivatkin hienosti eränsä 3. ajalla 51,83. Aika on melkein sekunnin parempi mitä he olivat aikaisemmin tänä vuonna juosseet. Finaalipaikka jäi myös tässä erittäin tasokkaassa kisassa erittäin lähelle. Tytöt olivat ensimmäinen joukkue, joka tippui loppukilpailusta, mikä tarkoittaa, että loppusijoitus oli 17. Finaalipaikkaan olisi vaadittu 51,68. Niukasti finaalista tippuminen tietenkin harmitti tyttöjä, mutta juoksu oli muuten tyttöjen aikaisempiin juoksuihin nähden erinomainen ja siitä onkin hyvä jatkaa kesän tuleviin koitoksiin.

N19 sarjassa nuoret naiset osallistuivat 4x100 m alkueriin joukkueella Minja Nurminen, Pinja Porokari, Ida Andersson ja Nelli Kantelinen. Tytöt juoksivat omassa erässään 4. ajalla 52,66. Tällä ajalla joukkue sijoittui kokonaiskilpailussa sijalle 16. Tytöt paransivat viime vuonna juoksemaansa aikaa muutaman kymmenyksen, vaikka vaihdot eivät ihan täydellisesti menneetkään.

Sunnuntai 3.7.

Sunnuntaiksi oli luvattu epävakaista säätä, mutta aamupäivä pysyi hyvin tyynenä ja sateeltakin vältyttiin.

Sunnuntain avasi lauantain tapaan aitajuoksujen alkuerät. N19 sarjassa juostava matka on 4x100m. Joukkueessamme juoksi samat tytöt kuin lauantaina, tällä kertaa järjestyksessä Minja, Ida, Nelli ja Pinja. Kaikki tytöt juoksivat tärkeässä paikassa parhaat juoksunsa, mikä näkyi myös ajassa. Aika 66,25 on puolitoista sekuntia parempi aika kuin saman joukkueen viime vuonna juoksema aika. Tällä sijoituttiin 11 joukkueen kisassa 9. eli myös tällä kertaa olimme ensimmäinen joukkue, joka tippui finaalista. Fiinalipaikka olisi kuitenkin vaatinut jopa 3 sekuntia kovemman ajan.

Iltapäivällä sää muuttui valitettavasti hieman kosteammaksi ja tytöt joutuivatkin juoksemaan N19 4x400 m juoksunsa sateisessa kelissä. Kelit eivät kuitenkaan estäneet hyvää juoksua. Tällä kertaa juostiin järjestyksessä Pinja, Ida, Minja ja Nelli. Aika 4.15,33 jäi vain sekunnin aluemestaruusviesteissä juostussa seuraennätyksestä, joka juostiin hieman eri joukkueella. Aika onkin erinomainen ennakko-odotuksiin nähden ja se riitti hienosti 13. sijaan.

Seurastamme viimeisenä pääsivät vielä vauhtiin T15-sarjan tytöt 4x800 m viestissä, joka juostiin niin ikään märässä kelissä. Tasainen joukkue juoksi järjestyksessä Petra, Emmi, Kajsa ja Janette. Kaikki tytöt olivat ehtineet olla jo lauantaina vauhdissa. Tyttöjen aika oli 11.13,00, mikä riitti 24. sijaan. Vaikka tytöt löysivät omasta mielestään hieman parantamista vauhdinjaoissaan, pääsivät kaikki hyvin omalle tasollensa.

SM-viesteissä ei seurallemme suurta menestystä sijoitusten suhteen tullut, suoriutuivat kaikki mukana olleet joukkueet erinomaisesti omaan tasoonsa nähden. Toivottavasti tämä oli kaikille osallistuneille hieno kokemus ja ensi vuonna saadaan vähintäänkin yhtä paljon joukkueitta kasaan ja pystymme vuosi vuodelta parantamaan suorituksia. Hyvin menneiden viestien jälkeen on hyvä siirtää katseet loppu kesään ja kohti henkilökohtaisia kilpailuja.