Ajankohtaista

Henkilökohtaisia ennätyksiä aluemestaruuskisoista

Tuusulassa pidettiin Helsingin ja Uudenmaan piirien yhteiset Aluemestaruuskilpailut 17-19-vuotiaiden osalta 14.-15.7. Seuraamme olivat edustamassa N17-sarjan nuoret naiset Minja Nurminen moukarissa, Nelli Kantelinen korkeudessa, 100 metrillä, 200 metrillä ja pituudessa, Pinja Porokari 100m aidoissa, 400 metrillä, pituudessa ja 200 metrillä, Ida Andersson 400 metrillä ja 800 metrillä, Kari Rinnekari 100 metrillä, moukarissa, seipäässä, kuulassa ja kiekossa sekä M17-sarjan Joonatan Jordas 100 metrillä ja 200 metrillä.  Kaksi vahvaa mitaliehdokastamme Tiina Rinnekari ja Oskari Lehtonen olivat jo matkalla nuorten EM-kisoihin Ruotsiin.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä Joonatan Jordas juoksi 100 metrin alkuerissä oman ennätyksen 12,25 ja selvisi finaaliin.  Finaalissa Joonatan juoksi seitsemänneksi ja paransi uudestaan ennätystään, mikä kirjataan nyt 12,16. Minja Nurminen heitti hienosti moukarin mestariksi parantaen kisan aikana kolme kertaa omaa ennätystä, uusi ennätys on 52,95. Kati Rinnekari heitti toiseksi tuloksella 48,61. Tytöille siis kaksoisvoitto – onnittelut! 100 metrillä Nelli Kantelinen juoksi oman ennätyksen 14,19 ja samoin Kati Rinnekari 14,83. 100 metrin aidoissa Pinja Porokari juoksi viidenneksi ajalla 15,77. Korkeudessa Nelli hyppäsi kauden parhaansa 148 ja jäi harmittavasti neljäksi kolmannen kanssa samalla tuloksella, hieno kisa kuitenkin. 400 metrillä Pinja juoksi hienosti kovan HKV:n kaksikon jälkeen kolmanneksi uudella ennätyksellä 60,14 – eiköhän seuraavassa kisassa alitu jo maaginen 60 sekunnin raja. Samalla matkalla Ida Andersson juoksi ajan 67,14, mikä on hänen ennätyksensä.

Toisena kilpailupäivänä Joonatan juoksi 200 metriä ja ennätykset paukkui, uusi ennätys on nyt 24,58, mikä oikeutti sijalle 7. Hienoja juoksuja varsinkin, kun Joonatan aloitti yleisurheilun vasta huhtikuussa. Kati Rinnekari hyppäsi seipäässä tuloksen 285, millä irtosi aluemestaruushopeaa. Lisäksi Kati pukkasi kuulaa 10,21 ja kiekko lensi lukemiin 24,95, mikä on myös hänen ennätys. Pinja Porokari hyppäsi tasaisessa pituushyppykisassa sijalle neljä uudella ennätyksellä 5,21 ja samassa kisassa Nelli hyppäsi tuloksen 4,01. Molemmat nuoret naiset ponnistivat vähän lankun takaa eli kunhan lankulle päästään, niin tuloksiin on odotettavissa vielä parannusta. Pituuden jälkeen Pinja ja Nelli siirtyivät 200 metrille ja juoksu kulki ripeästi, koska molemmat kellottivat uudet ennätykset; Pinja 26,44 ja Nelli 29,25. Juoksijoita oli ilahduttavasti 28, Pinja oli yhteistuloksissa sijalla 7. Ida Andersson juoksi illan päätteeksi 800 metrillä sijalle 6 ajalla 2.37,05.

Onnittelut kaikille urheilijoille uusista ennätyksistä ja hyvistä sijoituksista.