Ajankohtaista

Syyskuun kilpailuraportteja

Syyskuussa on kilpailu vielä paljon tärkeissä kilpailuissa. Lue alta merkittävimmät Nurmijärven Yleisurheilua koskevat kilpailumerkinnät syyskuun ajalta.

Seuracupin C-sarjan finaali 3.9. Myyrmäki

Nurmijärven Yleisurheilun joukkue taisteli loppuun asti kärkisijoista Seuracupin finaalissa. NYU sijoittui lopulta jaetulle neljännelle sijalle yhdessä Kenttäurheilijat-58:n kanssa 294 pisteellä. Voiton vei järjestävä seura Vantaan Salamat 339,5 pisteellä vain 2,5 pisteen erolla Noormarkun Nopsaan. NYU:n edelle kampesi vielä Oulun Pyrintö, joka vei palkintokorokepaikan vain kolmen pisteen erolla.

Lajivoittoihin ylsivät Olli Auranen P11 60 m aitajuoksussa ja Riku Korhonen P13 moukarinheitossa. Lisäksi kolmen parhaan joukossa olivat P11-sarjalaiset Vili-Petteri Lammi (1000 m) ja Jyri Korhonen (keihäänheitto). Kovasta suoritustasosta ja yritysestä kertooo joukkueen urheilijoiden 14 henkilökohtaista ennätystä.

Vaikka syksyn flunssakausi varmasti verottikin kaikkien joukkueiden parhaita kokoonpanoja, niin silti spekuloitavaa riittää, olisiko lopputilanne ollut ilman muutamaa poisjääntiä sellainen, että NYU olisi historian ensimmäisen kerran ollut mitalisijoilla Seuracupin finaalissa. No, mennyt on mennyttä ja ensi vuonna yritetään uudelleen.

Ruotsi-ottelu 3.-4.9. Olympiastadion

Ruotsi-ottelussa nähtiin kilpailemassa 3, toimitsijoina 4 ja katsomossa kymmenittäin NYU:n edustajia. Vaikka katsojat ja toimitsijat ovatkin tärkeitä elementtejä Ruotsi-ottelussa, niin kekitytään kuitenkin urheilijoihin.

Miesten maajoukkueessa kilpaili Oskari Lehtonen, joka kiidätti lauantai-illassa kapulaa kolmannella osuudella Suomen voittoon päättyneessä 4x100 metrin viestissä. Illan kovin urheilusuoritus taisi kuitenkin olla jopa satojen nimikirjoitusten raapustaminen kyykkyasennossa Seuracup-finalistien paitoihin. Sunnuntaina Lehtosella oli kuitenkin puhtia kiihdyttää 200 metrillä kolmannelle sijalle ajalla 21,10.

16-vuotiaat Aatu Kangasniemi ja Rasmus Laapas tutustuivat ensimmäisen kerran Ruotsi-ottelutunnelmaan 17-vuotiaiden maajoukkueen mukana. Rasmus juoksi 800 metrillä neljänneksi ajalla 2.01,24 ja Kangasniemi voitti tuoreen EM-mitalistin arvolle kuuluvasti sekä moukarinheiton (76,84) että kuulantyönnön (19,49).

SM-viestit 10.-11.9. Jyväskylä

Nurmijärven Yleisurheilu lähti Jyväskylän SM-viesteihin kahden ryhmän voimin. T15-sarjassa osallistuttiin 4x100 metrille sekä 4x80 m aitajuoksuun ja N17-sarjassa lajit olivat 3x800 m ja 4x300 m.

Koko kilpailujen ensimmäisessä erässä nähtiin heti nurmijärveläisväriä, kun T15 4x80 m aitajuoksuviestin alkuerissä esiintyivät Minja Toivanen, Mea Scepanovic, Oona Korhonen ja Milla Pihlava. Joukkue juoksi ehjän juoksun ja paransi reilu viikko aikasemmin aluemestaruusviesteissä juoksemaansa aikaa kolmella sekunnilla lukemiin 54,35. Kahdeksan alkuerän ja 32 joukkueen kilpailussa aika riitti 18.sijaan.

Lauantai-iltapäivän aluksi oli ohjelmassa T15-sarjan 4x100 m alkuerät. Tästä lajista tulikin viikonlopun nurmijärveläinen kohokohta. Toisessa alkuerässä juossut joukkue Mea Scepanovic, Minja Toivanen, Milla Pihlava, Liia Lehiö kiidätti kapulan maaliin ajassa 52,53, mikä riitti 54 joukkueen joukossa 15. sijaan. Samalla aukesi paikka kahdessa erässä 16 joukkueen voimin juostavaan loppukilpailuun.

SM-viesteissä loppukilpailuun pääsy tarkoittaa myös televisiolähetykseen pääsyä ja NYU:n joukkue nähtiinkin YLE:n lähetyksessä. Valitettavasti vauhti ei enää finaalissa kiihtynyt, vaan pitkästä kilpailupäivästä ja useista starteista väsyneet tytöt jäivät sijalle 16. ajalla 52,97. Suoritus oli kuitenkin erinomainen, kun muistetaan, että joukkueessa juoksi kolme vasta 13-vuotiasta tyttöä.

Lauantaina nähtiin radalla myös N17-sarjan 3x800 metrillä NYU:n joukkue. Pihla-Jaakola Siimes, Sanni Lehtonen ja Sara Parviainen juoksivat päivän parhaan nurmijärveläissijoituksen joukkueen ollessa maalissa 12. ajalla 8.08,50. Kuudenteen sijaan jäi matkaa noin puoli minuuttia.

Sunnuntaina N17 4x300 metrin alkuerissä NYU:n joukkue Pihla-Jaakola Siiimes, Milla Pihlava, Sanni Lehtonen ja Sara Parviainen juoksi 27 joukkueen joukossa sijalle 20 ajalla 3.07,64. Joukkueelta odotettiin hieman kovempaa aikaa, mutta finaalipaikkaan ei täydelliselläkään suorituksella olisi ollut mahdollisuuksia.

SM-moniottelut 17.-18.9. Lahti

Seuran ainoa urheilija SM-moniotteluissa oli T15-sarjan 5-ottelussa kilpaillut Milla Pihlava. Ilman moniottelun tilastotulosta kilpailluun lähteneen Pihlavan arvioidut mahdollisuudet olivat sijoilla 15-20. Resurssit parempaankin olivat kuitenkin olemassa, mutta rajallinen kilpailurutiini asetti omat haasteensa kilpailulle.

Ensimmäisenä lajina kilpaillussa 80 metrin aitajuoksussa 5 ensimmäistä aitaa nostivat odotuksia korkealle, mutta aitaviidakon kuudes aita päätti toisin. Törmäys aitaan, seuraavat kaksi aitaväliä neljällä askeleella ja maalissa pettyneenä ajassa 13,54. Pettymystä ei himmentänyt edes se, että kyseessä oli oma ennätys ja kauden paras aika parani lähes 0,8 sekuntia.

Toisena lajina oli pituushyppy ja se sujuikin rutiinilla. Ensimmäisellä hypyllä tulos 4,84, joka jäi ennätyksestä vain 8 cm. Kolmanteen lajiin eli keihäänheittoon lähdettäessä tilanne oli hyvä ja sitä se oli vielä verryttelyn jälkeenkin. Itse keihäskilpailusta tuli painajainen. Tätä on tapahtunut arvokilpailutasollakin lukemattomia kertoja moniotteluissa. Ensimmäisen, yliastutun heiton jälkeen toisella vaatimaton pakollinen tulos 20,91 ja kolmannella pitempi, mutta perä edellä laskeutuneena punaiseksi liputettu heitto.

Ennen neljättä lajia olleen ruokatauon aikana Pihlava sai jälleen koottua itsensä taistelumielelle ja hyppäsi korkeudessa uuden ennätyksensä 143. Keihäänheiton heikon tuloksen vuoksi sijoitus oli kuitenkin tippunut jo lähelle kahtakymmentä. Viimeisenä lajina juostuun 800 metrin juoksuun Millan taktiikkana olikin kaikki tai ei mitään. Ilman todellista kilpailullista haastetta lupaava alkuvauhti hiipui loppua kohti ja kello pysähtyi vasta ajassa 2.56,53. 5-ottelun loppupisteiksi kertyi 1792 ja sijoitukseksi SM-moniottelussa 19. Ilman aitakolhua ja perä edellä laskeutunutta keihästä Pihlavalla olisi ollut mahdollisuudet jopa 10 parhaan joukkoon, mutta moniottelussa harvoin tulee täydellistä päivää.

pm-junnuottelut 2 18.9. Nummela

25 NYU:n urheilijaa osallistui moniottelujen pm-kilpailuihin kilpailukauden päätteksi Nummelassa. Syksyn moniottelut ovat tunnetusti haastavampi kilpailu kuin kevään moniottelut. Sen vuoksi 25 urheilijaa sarjitt 9-13 on erittäin ilhahduttava lukema.

Kilpailupäivän illahduttavat aiheet eivät rajoittuneet vain osallistujien määrään. Kaikki loppuun asti moniottelunsa suorittaneet 24 urheilijaa tekivät moniotteluennätyksensä ja lisäksi yksityislajeissa syntyi noin 70 henkilökohtaista ennätystä.

Mitaleja NYU:n mitalireppuun kertyi 8. Piirinmestareiksi moniottelivat Topias Leinonen P12 5-ottelussa ja Lotta Parviainen T10 4-ottelussa. Hopealle ylsivät Minja Toivanen (T13 5-ottelu), Paavo Jokitalo (P12 5-ottelu) ja Jyri Korhonen (P10 4-ottelu). Pronssia nappasivat Mea Scepanovic (T13 5-ottelu), Olli Auranen (P11 4-ottelu) ja Vili-Petteri Lammi (P10 4-ottelu). Leinonen ja Parviainen tekivät lisäksi uudet seuraennätykset tuloksin 1555 ja 1092.