Ajankohtaista

1 mitali ja kaksi pistesijaa 19- ja 22-vuotiaiden SM-kilpailuista

Vaasassa käytyihin 19- ja 22-vuotiaiden SM-kilpailuihi osallistunut nelihenkinen NYU:n joukkue kilpaili kaksijakoisin tuloksin. Kimi Rinnekari onnistui erinomaisesti ja nappasi ennätystuloksellaan hopeaa M22-sarjan moukarinheitossa tuloksella 61,30. Kimi on pienin askelin parantanut ennätystään kauden aikana kuusi kertaa ja hyvistä kilpailijaominaisuuksista kertoo, että kaksi viimeisitä ennätystä ovat syntyneet SM-kilpailuissa, ensin Kalevan kisojen karsinnassa ja nyt oman ikäluokan SM-kilpailuissa.

Muilta osin SM-viikonloppu oli NYU:n urheilijoille hieman mollivoittoinen. Nilkkavammasta toipuva Mikko Huhta oli tilastojen mukaan taistelemassa sekä M19-sarjan moukarinheitossa että saman saman kiekonheitosta jopa mitalisijoituksista, mutta Vaasassa kone hyytyi viidennelle ja kuudellelle sijalle. Moukarinheitossa mitali olisi tosin vaatinut uutta ennätystä, mutta kuudes sija ja tuloksen jääminen alle 60 metrin (59,22) on Mikolle pettymys. Kiekonheitossa Mikolle irtosi viides sija tuloksella 45,63. Oma ennätys olisi riittänyt jopa mestaruuteen asti, mutta kilpailun aikainen ajankohta ja sääolosuhteet vaikuttivat kaikkien kilpailijoiden tuloksiin.

Oskari Kaarila jäi hänelle vaatimattomaan tulokseen 49,73 M22-moukarissa sijoittuen seitsemännellle sijalle.

Kipailuihin pitkän tauon jälkeen palannut Erin Karjalahti kilpaili kolmessa lajissa N22-sarjassa. Kisaurakka alkoi perjantaina 100 metrin aitajuoksun alkuerissä ja päättyi ennen maalia, kun kolhaisu aitaan kesteytti kilpailun kuudennen aidan jälkeen. Perjantai-iltana Karjalahti selviytyi piituushypyn karsinnasta loppukilpailuun yhdentenätoista tuloksella 515.

Lauantai alkoi 100 metrin alkuerillä, josta tuloksena 13,10 ja 18.sija. Pituushypyn loppukilpailussa Erin jätti kahden ruksin jälkeen kolmannen hypyn väliin ja tulossarakkeeseen jäi merkintä NM (ei tulosta). Tällä merkinnällä ei sijoitustakaan tullut.

NYU Kalevan maljassa 20. sijalla

Suomen Urheiluliitolla on kaksi valtakunnallista seurojen välistä pistekilpailua. joihin SM-kilpailujen menestys vaikuttaa. Kalevan maljassa seurat kilpailevat suoraan SM-kilpailuista saavutetuilla pisteillä ja tuossa kilpailussa NYU on hienosti 20. sijalla 62 pisteellä. Viimeksi samoilla sijoilla on oltu vuonna 2018 (21. / 67 pistettä) ja kahden viimeisimmän vuoden loppusijoitus on ollut 35. Toki jäljellä olevat SM-kilpailut heilauttavat hieman tilannetta, mutta pisteissä ollaan siis seuran ennätystasolla. Kalevan maljan pistetilanne

Seuraliigassa mitataan seurojen välistä paremmuutta Kalevan maljaa laajemmin. SM-kilpailujen menestyksen lisäksi Seuraliigaan pisteytetään 14-vuotiaiden ja vanhempien urheilijoiden lisenssimäärät sekä urheilijakohtaiset tulospisteet urheilijan parhaasta lajista. Lisäksi Seuraliigan "divisioonatasot" jaetaan edellisen vuoden menestyksen perusteella vuodeksi kerrallaan.

Seuraliigassa Nurmijärven Yleisurheilu on vuosien saatossa sijoittunut hyvinkin korkealle ja on ollut Superliigaseura (20 parasta seuraa Suomessa) vuoden 2020 20.sijan ansiosta vuonna 2021. NYU:n ennätyspisteet Seuraliigassa ovat vuodelta 2018, kun pistesarakkeeseen kertyi 256 pietettä.

Tämän vuoden Seuraliigan kokonaistilanteessa NYU on 229,5 pisteellä 23. sijalla. Ykkösliigassa NYU on tällä hetkellä neljännellä sijalla. Seuraluokittelun tilanne.

Lisätietoa SUL:n pistekilpailuista seuroille löytyy Yleisurheilu.fi -sivustolta.

SM-viestit ja nuorten SM-moniottelut jäljellä

Kuten muidenkin kilpailujen, niin myös SM-kilpailujen osalta kausi on taittumassa lopuilleen. Kilpailukalenterista löytyy vielä kaksi SM-kilpailua, joista molemmissa on mahdollusuus nähdä nurmijärveläisväriä.

10.-11.9. kilpaillaan Jyväskylässä viestijuoksun SM-mitaleista ja kilpailuun pääsyä tavoittelevat ainakin T15- ja N17-sarjan joukkueet. Viikkoa myöhemmin on vuorossa 14-22-vuotiaiden SM-moniottelut Lahdessa ja toivottavasti sielläkin osanottajalueteloon mahtuu nurmijärveläisiä osanottajia.