Ajankohtaista

Oskari Lehtonen Nurmijärven Yleisurheilun suurin mitalitoivo Kalevan Kisoissa

Viikonloppuna Joensuussa järjestettävissä Kalevan kisoissa kilpailee kuusi Nurmijärven Yleisurheilun urheilijaa. Suurimpana mitalitoivona tänäkin vuonna on pikajuoksija Oskari Lehtonen, joka sijoittuu 200 metrillä kauden tilastoissa toiselle sijalle heinäkuun alussa Ranskassa juoksemallaan ennätyksellä 20,76. Myös 100 metrillä Lehtonen on mitali mielessä, sillä kauden tilastonelosena hyvällä onnistumisella mitali on hyvinkin mahdollinen.

Myös seiväshyppääjä Maria Kytölä kurottaa kohti mitaleja seipäässä. Kauden tilastonelonen ja ennätyksien vertailussa viidentenä oleva Kytölä on parantanut kesän aikana ennätyksensä lukemiin 411.

Seuran neljä muuta Kalevan kisa -urheilijaa löytyvät perinteisesti moukarinheitosta. Nurmijärven Yleisurheilun vahvassa lajissa nähdään sekä naisten että miesten puolella kaksi heittäjää. Naisten puolella finaalipaikkaa tavoittelevat Heli ja Tiina Rinnekari, joista ensiksi mainittu kilpailee jo 13. kertaa Kalevan kisoissa ja tavoittelee 12. finaalipaikkaa. Tiinakin osallistuu Kalevan kisoihin jo 9. kerran ja finaalipaikka on irronnut kuudella viimeisellä kerralla. Odotettavissa on siis jännittävä karsinta.

Miesten puolella Kimi Rinnekari lähtee Kalevan kisojen karsintaan toisen kerran. Haastajana (tilaston 17.) kilpailuun lähtevä Rinnekari on parantanut ennätyksensä tänä vuonna yli 60 metrin ja havittelee hyvää karsintasuoritusta. NYU:n toinen edustaja on vasta 18-vuotias Mikko Huhta, joka selviytyi ranking-vertailun perusteella viimeisenä mukaan kilpailuun. Ensimmäiseen Kalevan kisaansa osallistuva Huhta voi ottaa tavoitteekseen päästä kuumottavassa kolmen kierroksen karsinnassa lähelle tuoretta ennätystään 55,56.

Kalevan kisat on nähtävissä YLE:n kanavilla ja YLE Areenasa.
Live-tulospalvelu
Osallistujalistat

 

NYU:n urheilijat Kalevan kisoissa 2022:

Perjantai 5.8.      
11:00 M moukari, karsinta Kimi Rinnekari Mikko Huhta
12:35 M 100 m, alkuerät Oskari Lehtonen  
16:00 N seiväs, karsinta Maria Kytölä  
19:40 M 100 m, loppukilpailu Lehtonen  
Lauantai 6.8.      
9:45 N moukari, karsinta Heli Rinnekari Tiina Rinnekari
16:50 N seiväs, loppukilpailu Kytölä  
8:45 M moukari, loppukilpailu Rinnekari, Huhta  
Sunnuntai 7.8.      
13:10 M 200 m, alkuerät Oskari Lehtonen  
14:40 N moukari, loppukilpailu Rinnekari, Rinnekari  
17:05 M 200 m, loppukilpailu Lehtonen