Ajankohtaista

YAG:n mitalistit miehittävät Tuulisähkö-liigan kärkipaikkoja

Vuoden 2022 Tuulisähköliigan pistetilanne koki YAG:n jälkeen suuria muutoksia, kun 13-vuotiaille ja nuoremmille suurimmat sijoituspisteet tuova kilpailu on päivitetty pistetilanteeseen. Koska 13-vuotiailla ei ole SM-kilpailuja, niin YAG arvostetaan pisteissä muita kilpailuja arvokkaammaksi ja sen vaikutus näkyy voimakkaasti juuri päivitetyssä pisteissä. Elokuussa käytävissä SM-kilpailuissa 14- ja 15-vuotiaat saavat oman mahdollisuutensa suuriin pistepotteihin.

Tuulisähköliigaa johtaa ylivoimaisesti usemman YAG-mitalin myötä Lotta Parviainen, joka on onnistunut kasvattamaan saldonsa jo lähes 300 pisteeseen. Kun Lotta viime vuonna keräsi 197 pistettä, niin tämän vuoden aktiivisuus ja onnistumiset ovat olleet huimaa tasoa. Seuraavia sijoilla kokonaistilanteessa ovat niinikään YAG-mitalistit Vili-Petteri Lammi (168), Jyri Korhonen (166), Lotta Montonen (161) ja Vivian Niemi (156,16). Koko kärkiviisikko on YAG-menestyksen lisäksi myös kilpaillut alkukauden erittäin aktiivisesti ja jokaisen osallistumispistesarakkeestakin löytyy vähintään 30 pistettä.

Tuulisähköliiga jatkuu syksyyn asti ja kilpailuja on vielä paljon jäljellä. Tulospisteiden kartuttamiseen on mahdollisuus kaikissa virallisissa kilpailuissa ja seuraava osallistumis- ja sijoituspistekilpailu on edessä jo juhannuksen jälkeisenä maanantaina 27.6., kun kesäkuun Tuulisähkökisassa kilpaillaan Klaukkalan urheilukentälä.

Tutustu tarkemmin Tuulisähköliigaan