Ajankohtaista

19 ja 17-vuotiaiden aluemestaruuksista kisattiin Raaseporissa

19- ja 17-sarjan aluemestaruudet kisattiin 27. - 28.8. Raaseporissa. Seuraamme olivat edustamassa N19-sarjassa Ida Andersson, Nelli Kantelinen, Minja Nurminen ja Pinja Porokari. Tytöt toivat kisoista yhteensä 6 mitalia, joista yksi oli kultainen, kolme hopeisia ja kaksi pronssista. Kisoissa oli yllättävän vähän osallistujia vanhempien sarjoista, mikä oli harmillista, koska kisat ovat kuitenkin mestaruuskilpailut ja paikalle toivoisia mahdollisimman paljon osallistujia. Kisat olivat eteläisen alueen mestaruuskilpailut, johon kuuluvat Uudenmaan piirin lisäksi Helsyn ja Nåidin piirit. Mahdollisina syinä poissaoloihin , voi olla Raaseporin hieman etäinen sijainta ja lähestyvät 19-sarjan SM-kilpailut.

Keskiviikkona saimme kuitenkin nauttia paikan päällä aurinkoisesta ja lämpimästä kelistä. Tällöin kisaamassa olivat kaikki tytöt, ensimmäisenä oli Pinjan 100 m aitajuoksu. Pinja sijoittui 3. ajalla 16,17. Aika on muutaman kymmenyksen pari viikkoa aikaisemmin juoksemaansa aikaa heikompi. Tyttö itsekin sanoi, että juoksu tuntui tosi löysältä. Seuraavaksi vuorossa oli Nelli korkeushypyssä. Hän hyppäsi kauden tasolleen 145, joka riitti 4. sijaan. Heti perään Nelli juoksi 100 m alkuerissä 13,94 ollen oman erän 5. Aika jää vain muutaman sadasosan hänen ennätyksestään. Minja heitti tämän jälkeen moukaria, jossa syntyi tulos 43.05 ensimmäisellä heitolla. Heitto jää vain reilu metrin Minjan alkukaudesta heittämästä ennätyksestä, vaikka suoritus ei ollut vielä heittäjänkään mielestä täydellinen. Tämä lupaileekin sitä, että moukari lentää vielä pidemmälle tällä kaudella. Minja sijoittui kisassa toiseksi jääden voittajasta vain metrin. Myöhemmin illalla Ida starttasi 1500 m kisaan, jossa samanaikaisesti juoksivat sekä 17- että 19-sarjan urheilijat. Ida lähti tekemään valmentajan laatimalla aikataululla omaa ennätystään. Tässä hän myös onnistui hyvin tasaisella juoksulla ja uusi ennätys kirjataan nyt 5.17,55. Aikaisemmin kesällä juostu ennätys parani yli 3,5 sekuntia. Tällä suorituksella irtosi hopeaa N19-sarjassa. Illan päätteeksi Pinja juoksi vielä 400 m sileän, johon hän lähti tilastojen valossa ennakkosuosikkina. Pinja juoksikin kisan voittoon irroten loppusuoralla lähimmästä uhkaajastaan. Voittoaika oli 59,31, mikä hyvin lähellä alkukaudesta juostuja aikoja, vaikka edellisessä kisassa juostusta ennätyksestä jäätiinkin jonkin verran rauhallisen alkuvauhdin takia.

Torstaina kilpailupaikalla satoi alkuillasta, mutta sade laantui kun siirryttiin juoksemaan pidempiä matkoja. Kisat aloitti keskiviikon tapana Pinja, tällä kertaa pituushypyllä. Hyppy oli hieman kateissa vähäisen lajin harjoittelun takia. Askelmerkkikään ei ensimmäisissä hypyissä tullut lankulle ja kolme viimeistä hyppyä olivat yliastuttuja. Tulos 474 on hieman vaatimaton Pinjalle, joten harjoittelemattomuus näkyi tuloksessa. Tulos riitti tällä kertaa 5. sijaan. Illemmalla Ida juoksi 800 metriä, jossa oli myös tavoitteena lähteä tasaisella juoksulla parantamaan omaa ennätystä. Edellisen päivän 1500 taisi kuitenkin vähän painaa jaloissa ja aika 2.28,71 jää muutaman sekunnin tällä kaudella juostusta ennätyksestä. Juoksusta irtosi kuitenkin pronssia. Illan päätti kisojen urakoitsija Pinja 400 metrin aitajuoksussa. Toiveissa oli ennätysajan parantamista, jotta SM-kisoissa varmistuisi kovempaan erään pääsy. Tähän ei kuitenkaan ihan ylletty kovan urakan jälkeen ja Pinja juoksi 66,02, mikä jää reilun sekunnin ennätyksestä. Takakaarteen aidat olivat hieman ongelmallisia ja ne pitäisi jaksaa painaa hyvällä rytmillä reilun viikon päästä SM-kisoissa. Pinja sijoittui tällä ajalla kuitenkin hienosti kisassa toiseksi ja täydensi mitaliensa värisuoran.

Idalle, Minjalle ja Pinjalle kisat toimivat viimeistelykisoina 5.-7.8. kisattaviin 19-sarjan SM-kisoihin, joihin kaikki lähtevät parantamaan ennätyksiään ja tekemään hyviä omia suorituksiaan. Toivottavasti ensi vuonna kisoihin saadaan parempi osanotto niin omasta kuin muistakin seuroista, jotta kisoista tulee mahdollisimman kovatasoiset.