Kilpailuohjeet

Tervetuloa mukaan Eteläisen alueen aluemestaruuskilpailuihin Nurmijärvelle Klaukkalan urheilukentälle (Kuntotie 3, 01800 Klaukkala). 

ILMOITTAUTUMINEN

Kilpailu on avoin kaikkien alueiden urheilijoille. Finaaleihin hyväksytään ja mitalit jaetaan vain Eteläiseen alueeseen kuuluvien seurojen urheilijoille. Jos em. alueen urheilijoita ei ole täyttä määrää, finaalikierroksille otetaan myös ulkopuolisten alueiden urheilijoita.

Osallistumisoikeus maksimissaan kuuteen (6) lajiin. Kilpailuun hyväksytään mukaan 2008 ja aikaisemmin syntyneet. Kaikilla urheilijoilla pitää olla yleisurheilulisenssi. 

Ilmoittautumiset 6.6.2024 klo 24 mennessä kilpailukalenteriin.

Jälki-ilmoittautumiset: vuorokauden eli 24 tunnin kuluessa kilpailukalenteriin 30 euron jälki-ilmoittautumismaksulla.

VARMISTUS 

Osanoton varmistus on pakollinen kaikissa lajeissa. Katso tarkemmat ohjeet varmistusohjeesta.

Mikäli varmistus ei jostain syystä onnistu, ilmoita siitä kilpailukansliaan kilpailupaikalla.

Varmistuksen osalta on muistettava, että varmistettuihin lajeihin on osallistuttava tai menettää kilpailuoikeuden tuleviin lajeihin. Varmistusten peruutukset on tehtävä varmistusajan sisällä, poikkeukset vain lääketieteellisin perustein. 

SAAPUMINEN

Kilpailupaikkana on Klaukkalan urheilukenttä Nurmijärven Klaukkalan taajamassa. Katuosoite Kisatie 9.

Pysäköintipaikaksi suositellaan monitoimitalo Monikon takana olevaa pysäköintialuetta, jonne pääsee Kisatien kautta Monikon vasemmalta puolelta.

Klaukkalan kentän alue on ympäriltä aidattu ja käynti kentälle on kentän Monikon puoleisista porteista.

Tarkista oman lajisi aikataulu kilpailukalenterissa julkaistavasta aikataulusta ja saavu ajoissa paikalle. Lämmittely on mahdollista kentän ympäristössä, mutta kentän nurmialueella lämmittely ja oleskelu ei ole sallittua kaikkien turvallisuuden takaamiseksi.

KILPAILUTOIMISTO

Kilpailutoimisto on urheilukentän pääportin läheisyydessä. Kilpailutoimisto avataan tiistaina ja keskiviikkona klo 15:30 ja on auki molempina päivinä koko kilpailun ajan.

Kaikissa lajeissa on käytössä numerot, jotka kiinnitetään kilpailuasun etuosaan. HUOM: 800-5000 metrin juoksumatkoilla on käytössä 2 numeroa/kilpailija. Nämä numerot tulee kiinnittää kilpailuasun etu- ja takaosaan.
Kilpailunumeron noutaminen ei ole osanoton varmistus. Kilpailunumerot noudetaan kisakansliasta ja palautetaan lajin jälkeen kilpailukansliaan. 

SÄÄNNÖT

Kilpailussa noudatetaan kansainvälisiä yleisurheilusääntöjä. Sen lisäksi noudatetaan SUL:n mestaruuskilpailusääntöjä, näissä kilpailusäännöissä mainituin poikkeuksin.

Kilpailussa noudatetaan WA:n kenkäsääntöä. Kenkiä ei tarvitse ilmoittaa etukäteen, mutta säännön noudattamista valvotaan pistokokein.

TULOSPALVELU JA ERÄJAOT 

Osallistujat, eräjaot ja tulokset löytyvät Tuloslistan live-tulospalvelussa http://live.tuloslista.com.. Käy tarkistamassa hyvissä ajoin, että osallistumisesi löytyy kaikista niistä lajeista, mihin sinun pitäisi osallistua. 

Lopulliset eräjaot tulevat varmistusajan päätyttyä.

Suoraan loppukilpailuna juostavissa matkoissa erät juostaan niin, että viimeisenä on vuorossa "kuumin" erä. Eräjaot tehdään rankingin pohjalta. Rankingissa on otettu huomioon SB-tulosten lisäksi myös ennätykset ja tarvittaessa muiden matkojen tulokset. 

Jatkoonpääsy 100 m juoksussa:
osallistujia 1-8 suoraan loppukilpailu
osallistujia 9-16 2 alkuerää: 3 parasta erästä ja 2 aikojen perusteella loppukilpailuun
osallistujia 17-24 3 alkuerää: 2 parasta erästä ja 2 aikojen perusteella loppukilpailuun
25-32 4 alkuerää: erän voittaja ja 4 aikojen perusteella loppukilpailuun
33-40 osallistujaa 5 alkuerää: erän voittaja ja 3 aikojen perusteella loppukilpailuun
yli 40 osallistujaa: jatkoon pelkästään aikojen perusteella.

RIMANNOSTOT 

Ilmoitetaan ilmoittautumisajan päätyttyä. 

VÄLINETARKASTUS

Omien heittovälineiden ja seipäiden käyttö sallittua. 

Välinetarkastus tapahtuu kuplahallin vieressä sijaitsevassa kentän huoltorakennuksessa. Omat heittovälineet on toimitettava välinetarkastukseen viimeistään 90 min ennen aikatauluun merkittyä lajin alkamisaikaa. Välineet jäävät tarkastuksen jälkeen järjestäjän haltuun ja ovat kilpailun aikana kaikkien kilpailijoiden käytössä.

Omia heittovälineitä saa olla maksimissaan kaksi (2) urheilijaa kohti.

Tuodessasi välineet tarkastukseen sinun tulee täyttää välinetarkastuskortti, jonka saat välinetarkastuksesta. Kilpailun jälkeen välineet palautetaan järjestäjien toimesta tarkastuspisteeseen, josta ne voi noutaa tarkastuksen yhteydessä saatua kuittia vastaan.

Seipäät tarkastetaan suorituspaikalla lajijohtajan toimesta. Seipäät tuodaan omatoimisesti suorituspaikalle aikaisintaan 120 min, mutta viimeistään 60 min ennen lajin alkua, jossa ne tarkastetaan. Omat seipäät ovat vain kilpailijan henkilökohtaisessa käytössä.

VERRYTTELYALUEET

Tapahtuma-alueella urheilukentällä ei voi verrytellä. Lämmittelyn voi tehdä tapahtuma-alueen ulkopuolella olevilla väylillä ja kuplahallin oikean puoleisessa päädyssä päällysteisellä harjoitusradalla. Tekonurmikentät eivät ole verryttelykäytössä.

PALKINTOJENJAKO

Palkintojenjaon aikataulu julkaistaan ilmoittautumisajan päätyttyä. 

VASTALAUSEET

Kirjalliset vastalauseet jätetään yleisurheilun sääntöjen mukaisesti 30 min kuluessa lajinjohtajan tekemästä päätöksestä ja tulosten julkaisemisesta, kilpailunjohtajalle kilpailukansliaan. Protestilomakkeita saa kilpailukansliasta. Vastalauseen jättämisestä veloitetaan 50 € (käteinen), joka palautetaan mikäli vastalause hyväksytään.

YLEISÖ

Kilpailu on avoin yleisölle. Pääsy urheilukentälle on vain kilpailun toimihenkilöillä, urheilijoilla. Valmentajia, huoltajia ja muita kannustusjoukkoja pyydetään pysymään katsomossa ja urheilukentän aitojen ulkopuolella.

PUKUHUONEET JA WC:T

WC-tilat on käytössä urheilukentän vieressä olevan Monikko-rakennuksen urheilukentän puoleisessa päädyssä. Urheilijoille on varattu kaksi pukuhuonetilaa suihkuineen Monikon tekonurmen puoleisesta päädystä, joissa on myös WC-tilat.

ENSIAPU

Ensiapulaukku löytyy kilpailukansliasta.

UHKA- ja VAARATILANTEET

Mahdollisissa uhka- ja vaaratilanteissa ottakaa välittömästi yhteyttä kilpailukansliaan tai kilpailunjohtajaan (040 9108404).
 

Tiedustelut: Kilpailunjohtaja Reetta Montonen, p. 040 9108404, reetta.montonen@nyu.fi