Ajankohtaista

Viikkokatsaus 25
Aalto ja Riento Mannheimin kansainvälisissä kilpailuissa

Juhannus on perinteisesti yleisurheilijoille työntäyteistä aikaa. Suomessa perinteiset juhannuskisat vetävät kilpailijoita ympäri Suomea ja Saksan Mannheimissa kilpailtiin jo 19. kerran kovatasoiset kansainväliset nuorisokilpailut.

Mannheimissa kilpaili 13 suomalaisen nuoren lisäksi lähes 500 alle 20-vuotiasta urheilijaa 23 eri maasta. Mukana oli myös kaksi Nurmijärven Yleisurheilun heittäjää, Severi Aalto keihäänheitossa ja Erica Riento moukarissa. Molemmille urheilijoille kansainvälinen kilpailu oli uran ensimmäinen. Aalto heitti kovatasoisen keihäänheiton 11.sijalle tuloksella 64,04. Riento taas ylsi moukarissa sijalle 12. tuloksella 51,71.

Juhannusviikon kovimmasta nurmijärveläistuloksesta vastasi tiistaina Nuorten Eliittikisoissa Klaukkalassa uuden kenttäennätyksen 61,37 moukaroinut Heli Rinnekari. Rinnekarin tulos nostaa hänet toiseksi Suomen 18-vuotiaiden kaikkien aikojen tilastossa.

Estejuoksun nuorten sarjojen pm-kilpailuissa Nina Leivo juoksi N17 sarjan 1500 metrin esteissä hopealle tuloksella 5.39,84. Samassa kilpailussa 14-vuotias Ida Andersson juoksi vielä Leivoakin nopeammin kellottamalla loppuajakseen 5.37,31.

Ikaalisten juhannuskisoissa 13-vuotias Sanni Pajasmaa paranteli pituushypyssä ennätystään uudelle metriluvulle, kun hyppy kantoi tasan viiden metrin päähän lankusta.

NYU:n kausi on kokonaisuudessaan alkanut varsin pirteästi, sillä uusia seuraennätyksiä on syntynyt alkukauden aikana jo parisenkymmentä.

Viikkokatsaus 24
Karnevaaliviikonloppu toi Nurmijärvelle MM-paikan ja kärkituloksia

Yleisurheilun lajikarnevaaliviikonloppuna eri puolilla Suomea käydyissä karnevaaleissa nähtiin runsaasti hyviä nurmijärveläissuorituksia. Kaustisen moukarikarnevaaleilla Heli Rinnekari varmisti paikkansa nuorten MM-kisajoukkueessa voittaessaan N19-sarjan karnevaalikilpailun, joka oli samalla MM-katsastus.

Rinnekari ratkaisi MM-paikan ja kisan voiton itselleen jo ensimmäisellä kierroksella, kun hän linkosi moukarin tulokseen 58,05. Toisen MM-paikan otti Espoon Tapioiden Mikaela Gerkman 57,26 kantaneella heitollaan. MM-katsastuksessa kisapaikasta kamppaili myös NYU:n Erica Riento, joka heitti neljänneksi tuloksella 55,69. Riennon osaksi näyttääkin jäävän MM-joukkueen kotiin jäävän varamiehen osa, kun joukkue 25.6. lopullisesti nimetään.

Nuoremmissa sarjoissa moukarikarnevaaleilla nähtiin myös toinen sarjavoitto, kun Tiina Rinnekari voitti N16-sarjan kilpailun tuloksella 56,96 ja sijoittui sunnuntain leirikilpailussa tuloksella 57,82 sijalle 4. T14-sarjassa Milla Viisanen heitti tuloksella 30.19 viidenneksi ja paransi sunnuntain leirikilpailussa oman ennätyksensä lukemiin 32,08.

Lauantain pääkilpailuun osallistunut Heli Rinnekari heitti Merja Korpelan voittamassa kilpailussa kahdeksanneksi tuloksella 58,54. Kilpailuun osallistuvat kaikki Suomen kärkinimet.

Jämsän hyppy- ja kestävyyskarnevaaleilla lajivoittoon ylsi 12-vuotias Matias Meriläinen, joka kellotti P12-sarjan 1000 metrillä ikäluokan kärkiajan 3.02,71. N17-sarjassa Nina Leivo paranteli ennätyksiään 800 metrillä ja 1500 metrillä, Ennätykset kirjataan nyt lukemin 2.22,95 ja 5.08,06. T14-sarjassa Ida Andersson juoksi 2000 metrillä ennätyksensä 7.03,88 ja 800 metrillä ennätystä hipoen 2.28,40. M19-sarjan 3-loikassa kautensa avannut Jere Mäkelä hyppäsi  13.88.

Someron seiväskarnevaaleilla 13-vuotias Sanni Pajasmaa hyppäsi ikäluokkansa Suomen kärkituloksen 300 ja ylitti samalla ensimmäisenä naispuolisena nurmijärveläisenä kolmen metrin rajapyykin. Samassa sarjassa kilpaileva Kati Rinnekari ylitti 250 ja nousi 13-vuotiaiden tilastokolmoseksi. Joona Kalliomäki voitti P11.sarjan tuloksella 210.

Keihäskarnevaaleilla Severi Aalto tavoitteli myös nuorten MM-kisapaikkaa. Keihäs lensikin kauden parhaaseen 65,66, mutta viides sija ei valittavasti riitä MM-kisalippuun. Sunnuntaina ennen kohuttua EM-katsastusta käydyssä B-kilpailussa Markus Pohjonen paranteli jo kolmannen kerran tällä kaudella ennätystään, tällä kertaa tulokseen 71,85.

Jämsänkosken pika- ja aitajuoksukarnevaaleilla Siiri Heiskanen juoksi sivulajissaan 100 metrin aitajuoksussa N19-sarjan viidenneksi ennätyksellään 15,65. Heiskanen juoksi myös 100 metriä, jossa aika oli 12,78. Oskari Lehtonen oli 300 metrillä 3. 38,79 sekunnin ajalla. 100 metrillä Lehtonen pinkaisi alle 12 sekunnin ja tulos 11,98 oikeutti P15-sarjassa sijalle 5.

Karnevaaliviikolla nähtiin nurmijärveläistä huippuvauhtia myös lajikarnevaalien ulkopuolella, kun Viivi Lehikoinen juoksi Turussa Paavo Nurmen kisoissa 800 metrillä 13-vuotiaiden kärkiajan 2.21,87.

Viestijoukkueet pm-junnuhalleihin 4.3. 27.02.2023
Valmennustoiminnan harjoituskenttä 12.07.2021
Seuran vuosikokous 21.3. 22.02.2021
Harjoittelu jatkuu sisätiloissa 1.2.2021 alkaen. Ennakkoilmoittautuminen pakollista. 31.01.2021
Johtokunnan yhteystiedot 02.01.2021
AM- ja SM-kisoihin ilmoittautuminen 21.07.2020
Luento: Lihastasapainokartoituksen merkitys urheilijalle, 9.6. klo 17.15 29.05.2020
15-vuotiaat SM-viesteissä viikonloppuna 13.07.2012
Maaritin tytöt kahmivat mitaleja pm-viesteissä isojen tyttöjen sarjassa 04.07.2012