Puheenjohtajan palsta

Puheenjohtajan palsta 2016

Nurmijärven Yleisurheilun kesäkausi ja kilpailut saivat minut hyvälle mielelle. Olemme kehittyneet, oppineet ja vieneet asioita eteenpäin niin seurana kuin yksilöinä. Olemme viime aikoina panostaneet ensin urheilukoulutoiminnan laatuun ja viimeksi reilun vuoden aikana nuorisovalmennuksen laatuun ja mää- rään.

Vuosi sitten järjestimme talvikauden harjoittelun uudella tavalla ja tarjosimme kasvavalle joukolle 13–15-vuotiaita mahdollisuuden harjoitella entistä määrätietoisemmin ja tavoitteellisemmin. Moni nuori tarttui tähän mahdollisuuteen. Nyt kilpailukauden jälkeen on mukava todeta: harjoittelu tuo tulosta. Urheilijamme menestyivät mainiosti piirinmestaruuskisoissa, ja menestys jatkui ikä- luokkien SM-kilpailuissa. Mikä parasta: menestys jakautui usealle nuorelle urheilijalle monessa eri lajiryhmässä. Talvikauden loikat, kuntopallotreenit, kuntopiirit, lenkit ja punnerrukset ovat kantaneet kesään ja tuoneet tulosta niin henkilökohtaisten ennätysten kuin muunkin menestyksen myötä. Seuramme ei ole vuosiin menestynyt näin hyvin erityisesti 14–15-vuotiaiden sarjoissa.

Vastaavasti panostimme siihen, että kilparyhmät nuoremmissa ikäluokissa saavat laadukasta harjoitusta. Yhtä lailla näissä ikäluokissa seura menestyi, ja kasvamassa on innokkaiden ja motivoituneiden yleisurheilijoiden lupaava joukko.

Harjoittelu tuo tulosta ja onnistumiset sekä hyvän mielen että hienoja hetkiä niin harjoituksissa kuin kilpakentillä. Itse nautin erityisesti seuran mestaruuskisojen tunnelmasta. Kun lähtöviivalle kyyristyi kahdeksan seuran asuihin pukeutunutta nuorta aiturityttöä tai kun 10-vuotiaiden poikien keihäskisassa jokainen paransi vuoron perään ennätystään toisten kannustamana, oli urheilun koko olemus ja ilo parhaimmillaan. Keskinäinen kilpailu ja kannustus kulkevat yleisurheilussa käsi kädessä. Kaikki kamppailevat niin itsensä kuin kilpakumppaniensa kanssa. Toisten onnistumisesta iloitaan aidosti, koska kaikki ymmärtävät, että omat ennätykset ja itsensä ylittäminen ansaitsevat arvostusta.  

Meidän seuraihmisten – lasten vanhempien, valmentajien, ohjaajien, toimitsijoiden – tehtävä on tehdä tämä kaikki mahdolliseksi. Itse näen seuran kehittyvän jatkossa niin, että mukana on kasvava joukko iloisia ja liikkuvia urheilukoululaisia sekä innokkaita nuorisovalmennettavia ja voimme tarjota yhä useammalle niin menestyshakuista urheilijan uraa kuin pitkäaikaista harrastusta yleisurheilun parissa. Seuraavat askelet eteenpäin tehdään aina yhdessä ja yhteistyöllä. Kiitän kaikkia kuluneen vuoden osalta ja haastan niin uudet kuin jo toiminnassa mukana olevat kehittämään toimintaamme edelleen.

Jukka Leskelä

puheenjohtaja

Nurmijärven Yleisurheilu ry