Ohjeita urheilukoululaisille

Varusteet

Harjoituksiin tarvitaan sään mukaiset liikuntavaatteet ja juoksemiseen soveltuvat kengät sekä juomapullo, jossa juomana vesi. Harjoitukset pidetään urheilukentällä säästä riippumatta. Kentällä on usein tuulista, joten suosittelemme kerrospukeutumista.

Kokoontuminen kentällä

Klaukkalassa kentälle kuljetaan pääportista (katsomon keskellä) ja urheilukoululaisten kokoontuminen on kulkusuunnassa vasemmalla olevassa katsomossa. Kun lapsi on kokoontumispaikalla ilmoittautunut omalle ohjaajalleen, hän siirtyy kentän puolelle, jossa toinen ohjaaja ottaa lapsen vastaan. Vältäthän ruuhkaa katsomon edessä. LLK kokoontuu katsomon päässä (pituushyppypaikan kohdalla), Mini- YUK ja YUK:n valkoisten ryhmä keskellä katsomoa, YUK:n sinisten ryhmä heti portin vieressä. Oikeanpuoleinen katsomo on tarkoitettu kilparyhmille ja nuorisovalmennukselle.

Vanhemmat voivat halutessaan seurata urheilukoulujen toimintaa oman lapsen kokoontumispaikan kohdalla katsomolohkon yläosassa.

Parkkimäessä ryhmät kokoontuvat kentän laidalla omiin ryhmiinsä ohjaajien ohjeiden mukaisesti.

Kilpaileminen

Urheilukoulujen ohjelmaan kuuluu myös kilpailemista. 4-7 -vuotiaat kilpailevat Seurakisoissa, joita järjestetään kesän aikana viisi. Kauden päätteeksi palkitaan kaikki vähintään neljään kilpailuun osallistuneet.

8-vuotiailla ja vanhemmilla yleisurheilukoululaisilla on mahdollisuus osallistua Tuulisähkö-liigan osakilpailuun. Tuulisähkö-liigan sääntöjen mukaisesti yleisurheilukoululaisilla on mahdollisuus saavuttaa Tuulisähkö-liigan aktiivisuuspalkinto.

Seurakisapäivinä ei järjestetä urheilukouluja, vaan kaikkia toivotaan rohkeasti mukaan harjoittelemaan kilpailemista. Seurakisoissa vanhemmat toimivat toimitsijoina. Toivomme, että vähintään yksi vanhemmista osallistuu seurakisoissa toimitsijatehtäviin. 

Ilmoittautumisen yhteydessä olette hyväksyneet osallistujan kuvausluvan kilpailuissa. Ohjaajamme päivittävät seuramme instagram-tiliä kauden aikana myös harjoituksissa. Jos lapsesi ei saa näkyä kuvissa olethan yhteydessä nuorisovastaava Elina Paanaseen, 040-5636864, elina.paananen@nyu.fi.