Ohjeita urheilukoululaisille

Varusteet

Harjoituksiin tarvitaan sään mukaiset liikuntavaatteet ja juoksemiseen soveltuvat kengät sekä juomapullo, jossa juomana vesi. Harjoitukset pidetään urheilukentällä säästä riippumatta. Kentällä on usein tuulista, joten suosittelemme kerrospukeutumista.

Noudatamme viranomaisohjeita terveysturvallisuuden suhteen. Jokaiselle ryhmälle on sovittu oma kokoontumispaikkansa. Harjoituksissa on käytössä käsidesiä ja pidämme turvaväleistä kiinni.

Kokoontuminen kentällä

Klaukkalassa kentälle kuljetaan pääportista (katsomon keskellä) ja kokoontuminen on kulkusuunnassa vasemmalla olevassa katsomossa. Kun lapsi on kokoontumispaikalla ilmoittautunut omalle ohjaajalleen, hän siirtyy kentän puolelle, jossa toinen ohjaaja ottaa lapsen vastaan. Vältäthän ruuhkaa katsomon edessä. LLK kokoontuu katsomon päässä (pituushyppypaikan kohdalla), YUK:n valkoisten ryhmä keskellä katsomoa ja YUK:n sinisten ryhmä heti portin vieressä. Oikeanpuoleinen katsomo on tarkoitettu kilparyhmille ja nuorisovalmennukselle.

Vanhemmat voivat halutessaan seurata urheilukoulujen toimintaa oman lapsen kokoontumispaikan kohdalla katsomolohkon yläosassa.

Parkkimäessä ryhmät kokoontuvat kentän laidalla omiin ryhmiinsä ohjaajien ohjeiden mukaisesti.

Kilpaileminen

Urheilukoulujen ohjelmaan kuuluu myös kilpailemista. 4-7 -vuotiaat kilpailevat Seurakisoissa, joita järjestetään kesän aikana viisi. Kauden päätteeksi palkitaan kaikki vähintään neljään kilpailuun osallistuneet.

8-vuotiailla ja vanhemmilla yleisurheilukoululaisilla on mahdollisuus saada kauden lopussa Seurakisojen aktiivisuuspalkinto osallistumalla vähintään neljään Tuulisähkö-liigan osakilpailuun. Mikäli yleisurheilukoululainen saavuttaa Tuulisähkö-liigan aktiivisuuspalkinnon, niin häntä ei erikseen palkita Seurakisojen osalta.

Seurakisapäivinä ei järjestetä urheilukouluja, vaan kaikkia toivotaan rohkeasti mukaan harjoittelemaan kilpailemista. Seurakisoissa vanhemmat toimivat toimitsijoina. Toivomme, että vähintään yksi vanhemmista osallistuu seurakisoissa toimitsijatehtäviin. Kilpailemisesta saat lisätietoa liitetiedostona olevasta ohjeesta.

Ilmoittautumisen yhteydessä olette hyväksyneet osallistujan kuvausluvan kilpailuissa. Ohjaajamme päivittävät seuramme instagram-tiliä kauden aikana myös harjoituksissa. Jos lapsesi ei saa näkyä kuvissa olethan yhteydessä nuorisovastaava Elina Paanaseen, 040-5636864, elina.paananen@nyu.fi.