Hese kisa 2019

Nurmijärven yleisurheilu järjetää Uudenmaan piirin HESE-kisan

Tulevana keväänä Nurmijärven Yleisurheilu järjestää piirin HESE-kisan. Kilpailu käydään Klaukkalan kentällä 14.5.2019. Kilpailu on maksuton ja siihen voi osallistua viidennen ja kuudennen luokan oppilaat 12 hengen joukkueena, lisätietoa joukkueesta löytyy alta kilpailusäännöistä. Piirikisojen voittaja joukkueet kisaavat Tampereella 21.5.2019.

Ilmoittaudu mukaan piirikisaan 30.1.2019 mennessä, niin luokka on mukana Hese-kummien järjestämässä treeniarvonnassa. Ilmoittautuneiden kesken arvotaan kaksi treenipäivää, jonka Hese-kisakummi Elmo Lakka tai Anniina Kortetmaa saapuu pitämään. Arvonta suoritetaan 4.2 ja voittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Treeniapua myös paikalliselta seuralta. Halutessasi voit pyytää Nurmijärven yleisurheilulta kilpailuihin valmistavaa treeniapua. Seuran ammattitaitoiset ja mukavat ohjaajat sopivat kanssasi treenitarpeesta ja ajankohdasta, tarvittaessa auttavat myös joukkueen rakentamisessa. Tiedustelut ja lisätietoa antaa NYU:n nuorisopäällikkö Elina Paananen, elinavoittaja@hotmail.com, 040-5636864.

Ilmoittautuminen on auki koko alku kevään. Koulut kokoavat joukkueensa kisasääntöjen mukaisesti. Joukkue koostuu kahdestatoista saman luokan oppilaista, joista 6 ovat tyttöä ja 6 poikaa (pienten koulujen ohje löytyy kisasäännöistä). Eli isoista kouluista voi osallistua monta joukkuetta, jos vaikka haluatte haastaa rinnakkaisluokkanne kisaan mukaan. Kilpailuissa jokainen joukkueenjäsen kilpailee pituushypyssä, junnukeihäässä, sukkulaviestissä ja kierrosviestissä. Kuljetuksista huolehtii koulu itse parhaalla mahdollisella tavalla. Ilmoittautuminen tehdään itse alla olevaa linkkiä käyttäen, palvelutunnus 2019HESE

www.yleisurheilurekisteri.fi 


 

Kisasäännöt

  • Kuuden tytön ja kuuden pojan (+ kaksi vaihtojäsentä kierrosviestiin) joukkue kootaan samalta luokalta. Joukkueena voi olla 5.luokka, 6.luokka tai yhdysluokka 5.-6. Pieniä luokkia voi yhdistää, jos yhteenlaskettu oppilasmäärä (tai yhdysluokilla luokan 5.-6. luokkalaisten oppilasmäärä) on 30 tai sitä pienempi. Yhdistäminen voi tapahtua siten, että viidensiä voi yhdistää keskenään, kuudensia voi yhdistää keskenään ja yhdysluokkia voi yhdistää keskenään, mutta ei sekaisin (paitsi pienissä kouluissa, joissa se on oppilasmäärän takia ainoa joukkueen muodostamisen mahdollisuus)
  • Kenttälajeissa viiden tytön ja viiden pojan tulokset lasketaan yhteen joukkueen tulokseksi
  • Viesteissä koko joukkue tekee joukkueen lajituloksen
  • Pituudessa ja junnukeihäässä on kaksi suoritusta (kolmas vain, jos ei tulosta)
  • Sukkulaviestissä ja kierrosviestissä sijoitus maaliintulojärjestyksen perusteella tai ajan perusteella, mikäli useita eriä
  • Kierrosviestiin saa vaihtaa kaksi kilpailijaa saman sukupuolen omaaviin kilpailijoihin (joukkueen koko voi olla siis 14 henkeä)
  • Voittaja on pienimmän sijoituspistemäärän saanut joukkue
  • Mikäli kisan lopputuloksessa kaksi tai useampi joukkueista päätyy tasapisteisiin, kierrosviestin paremmuusjärjestys ratkaisee paremmuuden

 

Toivottavasti löytyy rohkeita iskukykyisiä joukkueita hienoon tapahtumaan omalla kentällämme! Liittenä mainos, jonka voitte laittaa koulunne ilmoitustaululle.
Ole rohkeasti yhteydessä ja ilmoittaudu mukaan! Ystävällisin yleisurheilu terveisin toivottelee

Nurmijärven Yleisurheilun nuorisopäällikkö Elina Paananen 040-5636863, elinavoittaja@hotmail.com