Kilpailuohjeet

Klaukkalan sprintit, 02.06.2020 (päivitetty 31.05. klo 22.55)

Kilpailuohjeet

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu kilpailukalenterin kautta. Kilpailussa ei ole jälki-ilmoittautumismahdollisuutta.

Saapuminen

Kilpailupaikkana on Klaukkalan urheilukenttä Nurmijärven Klaukkalan taajamassa. Katuosoite Kisatie 9.

Pysäköintipaikaksi suositellaan monitoimitalo Monikon takana olevaa pysäköintialuetta, jonne pääsee Kisatien kautta Monikon vasemmalta puolelta.

Klaukkalan kentän alue on ympäriltä aidattu ja käynti kentälle on kentän Monikon puoleisista porteista. Katso tarkemmat ohjeet kilpaiuohjeista.

Tarkista oman eräsi juoksuaika kilpailun aikataulusta ja saavu ajoissa paikalle. Lämmittely on mahdollista kentän alueella alla olevien ohjeiden mukaisesti. Varaudu siihen, että saavuttaessa kentälle saattaa syntyä jonoja ja pidä 2m metrin turvaväli jonossa edelläsi olevaan.

Kilpailutoimisto

Kilpailutoimisto on urheilukentän pääportin vieressä.

Nouda oma kilpailunumerosi kilpailutoimiston viereiseltä seinältä. Pidä numero mukanasi tapahtuma-alueella liikkuessasi, sillä lämmitettelyalueelle ja suorituspaikalle pääsevät vain urheilijat, joilla on kilpailunumero. Kilpailutoimisto avataan klo 16:30 ja on auki koko kilpailun ajan.

Varmistukset

Osanoton varmistamista ei ole.

Tapahtumapaikka

Koronaepidemian aiheuttamista poikkeusjärjestelyistä johtuen tapahtuma-alueena toimiva Klaukkalan urheilukenttä on jaettu toisistaan selkeästi erotettuihin alueisiin.

Kentällä on rajattu etusuora suorituspaikaksi ja tälla alueellA saavat olla vain kilpailuvuorossa olevat kilpailijat ja kilpailualueella toimivat toimitsijat ja tuomarit. Muiden kilpailijoiden ja katsojien oleskelu kilpailualueella ja alueen läpikulku on kielletty.

Kilpailijoille on varattu kolme lämmittely- ja calling-aluetta, kilpailijan sarjan mukaan. Tarkista oman sarjasi alue ilmoittautumisen päätyttyä. Urheilukentän alueella ollessaan kilpailjat saavat oleskella vain omalla lämmittelyalueellaan, johon heidät opastetaan kentän porteilta. Lämmittelyalueilla oleskelu on sallittu vain urheilijoille ja lämmittelyalueen toimitsijoille.

Kullekin lämmittelyalueelle ohjataan vain sen verran kilpailijoita, että alueella on mahdollista venytellä, verrytellä ja ottaa vetoja turvavälejä noudattaen.  Urheilijoiden tulee välttää tarpeettoman tiivistä kokoontumista alueella ja fyysistä kontaktia muiden urheilijoiden ja toimitsijoiden kanssa. Kunkin urheilijan on pysyttävä omalla lämmittelyalueellaan eikä eri alueiden välillä siirtyminen ole sallittua. WC:ssä käynti on sallittu, samoin urheilija voi poistua lämmittelyalueelta sisääntuloreittiä myöten tapahtuma-alueen ulkopuolelle lenkkeilemään tai poistuakseen kisoista.

Pidemmät lämmittelylenkit voi tehdä tapahtuma-alueen ulkopuolella olevilla väylillä. Yleisurheilukentän takana oleva hiekkakenttä on kuitenkin varattu samaan aikaa käytävälle moukarikisalle, eikä tälle alueelle saa mennä muita kuin moukarikisaan osallistuvia.

Lämmittelyalueiden jako

Lämmittelyalueet on jaettu ikäryhmien mukaan seuraavasti:

  • Alue A: Ikäsarjat 9 ja 11 eli enintään 11 vuotiaat urheilijat. Sisäänkäynti kentän huoltoportista ja edelleen oikealle kohti lämmittelyaluetta
  • Alue B: 15-vuotiaat ja vanhemmat. Sisäänkäynti 100 metrin lähtöpaikan puoleisesta portista. Kulku 100 m lähtöpaikan takaa kentän keskialueelle, jossa käytettävissä myös takasuora lämmittelyvetoihin.
  • Alue C:Ikäsarjan 13 urheilijat eli 12-13 vuotiaat urheilijat. Sisäänkäynti kentän parkkipaikan puoleisesta päästä, kuuluttamorakennuksen oikealta puolelta, pelastustien portista ja edelleen kentän reunakaiteen ulkopuolella kohti etukaarretta.

Pukuhuoneet ja WC:t

WC-tilat on käytössä urheilukentän vieressä olevassa Monikko-rakennuksessa (ks. kartta). Peseydytään ja pukeudutaan kotona. Pukuhuoneet eivät ole käytössä. WC-tiloissa käsien pesu ennen ja jälkeen käyntiä.

Suorituspaikalle siirtyminen

Kilpailussa on käytössä calling-menettely, joka tapahtuu omalla lämmittelyalueella. Juoksijat jokaiseen erään kerätään callingissa ja ohjataan kilpailualueelle omalla vuorollaan turvavälejä noudattaen ja siten, että kilpailualueelle ei synny tungosta. Oman erän calling on n. 5-10 min ennen erän ilmoitettua juoksuaikaa. Jokaisella kilpailijalla tulee olla kilpailunumero kiinnitettynä sääntöjen mukaisesti näkyville suorituspaikalle siirryttäessä ja suorituksen aikana. Mikäli kilpailija myöhästyy omasta erästään, menettään hän mahdollisuuden kilpailla ja tuloksiin merkitään DNS.

Suorituspaikalta poistuminen

Suorituspaikalta poistutaan takaisin omalle lämmittelyalueelle. Pukeutuminen ja piikkareiden vaihtaminen tapahtuu omalla lämmittelyalueella.

Kilpailupaikalta poistuminen

Kilpailijan tulee poistua samaa reittiä kuin on saapunut ja jättää kilpailunumeronsa kilpailukansliaan.

Palkintojen jako

Kilpailussa ei jaeta palkintoja.

Tulospalvelu

Kilpailun tulospalvelu toimii vain nettipohjaisesti osoitteessa live.tuloslista.com. Linkki tulospalveluu lisätään tänne, kun kilpailun eräjaot on tehty.

Hygieniaohjeita

Tehdään näistä yhdessä turvalliset kisat ja mahdollistetaan kilpailut jatkossakin näillä ohjeilla:

  • Vain täysin terveenä ja oireettomana osallistutaan kilpailuun.
  • Vältetään tarpeettomia lähikontakteja.
  • Huolehditaan käsihygieniasta ennen ja jälkeen kilpailujen. Kilpailupaikalla on tarjolla käsihuudetta, mutta kilpailijoille suositellaan oman käsihuuhteen ottamista mukaan ja käyttämistä.
  • Yskitään ja aivastetaan olkavarteen tai nenäliinaan. 
  • Vältetään kasvojen koskettelua.

Sovellettavat säännöt

Kilpailussa noudatetaan 9-, 11- ja 13-vuotiaiden sarjoissa lasten yleisurheilusääntöjä ja muissa sarjoissa kansainvälisiä yleisurheilusääntöjä.

Turvallisuusohjeiden tahallinen ja toistuva rikkonen voi johtaa kilpailuista hylkäämiseen.

Kilpailutapa

Kaikki kilpailut suoritetaan suoraan loppukilpailuna.

Ensiapu, uhka ja vaaratilanteet

Mahdollisissa uhka- ja vaaratilanteissa ottakaa välittömästi yhteyttä lähimpään kilpailutoimistoon tai kilpailunjohtajaan (050 486 9571).

Ensiapulaukku löytyy kilpailutoimistosta

 

Tiedustelut: Kilpailunjohtaja Janne Edelman, p. 050 486 9571, klaukkalansprintit@seurakisa.com