Ajankohtaista

Aluemestaruusviestit juostiin Porvoossa

Viime viikolla 15.-16.6. juostiin eteläisen alueen aluemestaruusviestit.  Eteläisen alueen mestaruuksista kisailivat kolmen piirin (UUDY, HELSY ja NÅID) joukkueet ja meidän seuraa oli edustamassa N17-sarjan joukkue. N17-sarjan tytöt osallistuivat kaikkiin lajeihin (4x100m, 3x800m, 4x100m aidat ja 4x300m) ja vaikka jokainen matka ei ollut välttämättä se oma mieluinen matka, niin silti kukaan ei kieltäytynyt juoksemasta vaikka joutui menemään oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Tästä suuri kiitos kaikille nuorille naisille!! Olosuhteet Porvoossa olivat haasteelliset, koska tuuli pyöri kentällä aika haipakkaan ja muutenkin ilma oli viileä – ja taisi taivaalta muutama tippa vettäkin tulla.

Ensimmäisen päivän ensimmäinen laji oli N17 4x100m ja tytöt sijoittuivat 22 joukkueen kisassa sijalle 15, ajalla 53,86. N17 sarjan taso eteläisellä alueella on kova, koska HKV ja KUY ovat viime vuoden SM-mitalisteja ja todennäköisesti taistelevat myös tänä vuonna kirkkaimmista mitaleista. Meidän tyttöjen ajasta saadaan vielä hiottua muutama kymmenys pois, kun saadaan vaihdot paremmiksi.

Seuraavaksi oli vuorossa ehkä se ”epämieluisin” matka eli 3x800m ja tyttötrio Pinja, Ida ja Minja sijoittuivat sijalle 7, ajalla 8.08,84. Tämä matka taisi avata tyttöjen jalat, koska seuraavana päivänä 300 metrin viesti sujui yllättävän hyvin.

Toisen päivän ensimmäinen laji oli aina jännittävä 4x100m aidat. Aitaviestissä sattuu ja tapahtuu aina, joten sen takia tämä viestilaji on kaikista jännittävin. Hienosti tytöt hoitivat aidat, vaikka tänä keväänä ei ehditty aitoja montaa kertaa harjoittelemaan kylmästä/tuulisesta säästä johtuen. Seitsemän joukkueen kisassa tytöt sijoittuivat sijalle 4, ajalla 67,80 – uusi oma ennätys. Mestaruuden vei Keski-Uudenmaan Yleisurheilun joukkue ”rinnanmitalla” ennen viime vuoden Suomen Mestaria HKV:tä.

Viimeinen laji oli 4x300m ja Pinjan hieno avausosuuden juoksu innosti myös muut tytöt hyviin suorituksiin – ja maalissa kaikki olivat yhtä hymyä, tästä on hyvä jatkaa. Tyttöjen sijoitus oli 8 ja aika 3.04,66, joukkueita oli 16.

Joukkueessa juoksivat Pinja Porokari, Minja Nurminen, Nelli Kantelinen ja Ida Andersson - sama nelikko on lähdössä edustamaan seuraamme SM-viesteihin Seinäjoelle reilun viikon päästä. SM-viesteihin lähdemme parantamaan aluemestaruusviesteissä juoksemia aikoja ja hakemaan hyviä fiiliksiä loppukesän kisoihin – ja ennen kaikkea edustamaan SEURAAMME T15-sarjan tyttöjen kanssa.