Ohjeet kilpailijoille ja huoltajille - Hippo2013

26. Hippo Olympialaiset Klaukkalan urheilukentällä (Kuntotie 1) tiistaina 28.5.2013 klo 17.30

 OHJEITA KILPAILIJOILLE JA HUOLTAJILLE

TAPAHTUMAPAIKKA

Urheilukenttä sijaitsee Kuntotien varrella koulujen välissä. Sinne pääset kääntymällä Klaukkalantieltä S-Marketin liikennevaloista Lepsämään ja sitten Lepsämäntieltä oikealle Kisakujalle. Tule kentälle hyvissä ajoin (ainakin 15 min.) ennen ensimmäisen lajisi alkua. Varaa lisäksi aikaa pysäköintiin, tapahtuma on väkirikas ja ruuhkaa on aivan varmasti. 

Hippo kisojen pysäköintiin on käytettävissä urheilukentän molemmat pysäköintialueet: Kuntotien vieressä kentän ja ylä-asteen välissä ja sorakenttä tenniskenttien ja huoltorakennuksen välissä. Sorakentälle ajetaan huoltorakennukseen ja jalkapallokentille vievää tietä Kuntotien pysäköintialueiden välistä. Anomme myös lupaa tiistai-illaksi tilapäiseen pysäköintiin Kuntotien ja Kisakujan varrelle. Järjestämme alueille viitoituksen, mutta muuta liikenteenohjausta ei ole. Toivomme, että pysäköitte ajoneuvonne siten, ettei se vie kohtuutonta tilaa tai estä muiden saapumista/poistumista. Älä myöskään pysäköi muutamalle varatulle paikalle tai pelastusreitille.
Varaa aikaa pysäköintiin, huomioi jalankulkijat ja noudata erityistä liikenteellistä varovaisuutta kentän läheisyydessä. Muista myös nopeusrajoitus 30 km/t.

Hae ensimmäiseksi kilpailunumerosi numeroiden jakopaikalta huoltorakennuksen edustalta. Numeroita jaetaan kisapäivänä klo 16.30 alkaen. Sarjan (esim. T08 = vuonna 2008 synt. tytöt) perusteella löydät oikean pöydän.
Ilmoita numeroiden jakajalle sarjasi (esim. T08) sekä suku- ja etunimesi.
Kiinnitä numero kilpailuasuusi sen etupuolelle.

Aikatauluja on eripuolilla kenttää, jaossa on myös taskuaikatauluja. Katso siitä oman lajisi alkamisaika ja ole suorituspaikalla hyvissä ajoin. Jos olemme myöhässä, odottele rauhassa. Aikataulua voidaan nopeuttaa enintään n. 10 min. Seuraa kuulutuksia.

Suorituspaikat on merkitty kenttäkarttaan, joita on eripuolilla kenttää. Suorituspaikalla on taulu, josta ilmenee laji, paikan kirjaintunnus (se on myös aikatauluissa) ja menossa oleva tai seuraavaksi alkava sarja.

JUOKSUT

Kentän Ilmoitustaululla on juoksujen pöytäkirja, josta selviää oma eräsi ja ratasi. Erät/radat on muodostettu suurenevassa numerojärjestyksessä. Aikatauluun on merkitty sarjan 1. erän alkamisaika. Muut erät juostaan heti perään.

Järjestämme seuraavankin erän valmiiksi radoilleen ennen edellisen erän lähtöä. Älä häiritse lähtevää erää. Kun sen lähtö on tapahtunut, mene omalla radallasi n. yhden metrin päähän lähtöviivasta odottamaan omaa starttiasi.

Lähetys tapahtuu starttipistoolin laukauksella (käytämme pientä, melko hiljaista starttipistoolia). Lähtökomennot ovat: 1) PAIKOILLENNE (jolloin mennään lähtöviivalle), 2) VALMIIT (jolloin otetaan lähtöasento ja odotetaan liikkumatta) ja 3) LAUKAUS (jolloin lähdetään juoksemaan omaa rataa maaliin saakka).

Lähtötelineet eivät ole käytössä.
Selvitä itsellesi maalin sijainti ja juokse täyttä vauhtia maaliviivan yli. Älä pysähdy maaliviivalle. Älä vaihda rataa vaan pysy omalla radallasi.

On suotavaa, että radalla juoksevat vain kilpailijat. Aivan nuorimpien kohdalla voi kilpailijaa saattaa. Älä tällöin häiritse muilla radoilla juoksevia. Kilpailijaa ei saa vetää kädestä, kantaa tms., muunlainen kannustus on tietenkin paikallaan.

Toivomme, että huoltajat eivät ole aivan radan vieressä etusuoralla, sen nurmikonpuoleisella sivulla eivätkä maalialueella juoksujen aikana. Ajanottajien on nähtävä juoksijat saadakseen heille ajat. Myös maaliviivan jälkeinen rata-alue on rauhoitettu n. 5 m matkalta, jottei tapahdu törmäystä vastaanottajiin.

Huomaa, että loppuillasta juoksuja tapahtuu myös kentän takasuoralla. Aikataulussa on kerrottu juoksujen paikka (etusuora tai takasuora).

PITUUS

Kenttälajien pöytäkirjaan on merkitty suoritusjärjestys. Se on pääosin sama kuin numerojärjestys. Suorituspaikalla kerrotaan vuorossa olevan ja häntä seuraavan nimi ja numero. Kilpailu sujuu hyvin, jos noin viisi seuraavaa kilpailijaa on aina valmiina. Vuorossa olevalle pitää antaa riittävästi tilaa vauhdinottoon.

Jokaisella on kolme (3) hyppyä. Jos vuorosi lipsahtaa ohi, ota rohkeasti yhteys lajijohtajaan. Hän antaa uuden vuoron. Samoin, jos hyppysi häiriintyy ulkopuolisen toimesta.

Ponnistus tapahtuu ponnistusalueelta, joka on kahdella teipillä merkitty metrin pituinen alue. Voit ponnistaa mistä tahansa kohtaa tältä alueelta. Hyppy mitataan ponnistuskohdasta. Hyppää niin läheltä, että alastulo tapahtuu turvallisesti hiekkakasaan. Ota sopivan pituinen vauhti. Aivan nuorimpien kohdalla noudatetaan lisäksi periaatetta ”ponnista kovalta, putoa pehmeään”.

Vauhdinottoradan poikki ei saa kulkea kilpailun aikana. Pituuspaikoilla on paljon väkeä, kisan seuraaminen tapahtuukin parhaiten aidan takaa tai katsomosta - ei kentän puolelta.

PALLONHEITTO

Heittosuorituksia on kolme, ja ne tehdään kaikki peräkkäin. Vauhtia saa ottaa tai sitten ei. Heittoviivaa ei saa ylittää. Välineenä on pesäpallo. Mittaus (pisin heitto) suoritetaan kolmannen heiton jälkeen.

KUULANTYÖNTÖ

Kuulassakin kilpailijalla on kolme suoritusta. Työntö hyväksytään, jos työntäjä pysyy ringissä. Ringin etuosan puukehän päälle ei saa astua - sisäreunaan voi vapaasti jalalla koskea ja ”nojata”. Ringistä poistutaan takakautta viivojen takaa. Vauhtiaskelia voi ottaa ringin sisällä, myös paikaltaan voi työntää.

TULOKSET JA PALKINNOT

Tulosten laatiminen vie oman aikansa. Tulokset kuulutetaan ja listat ovat nähtävissä huoltorakennuksen seinällä. Juoksujen tulokset saadaan vasta kun sarjan kaikki erät on juostu.

Kenttälajeissa kunkin sarjan ja samoin juoksuissa kunkin sarjan (ei erän) kolme parasta saavat Hippo-mitalin palkintokorokkeella mahdollisimman pian tulosten luvun jälkeen. Olkaa lähimailla. Mitalien jako tapahtuu kuuluttajan johdolla. Tasatuloksissa mitalisija jaetaan.

Jokainen saa osallistumispalkinnon, jonka voi noutaa oman kisan päätteeksi numeroiden jakopaikan lähellä olevasta pisteestä. Täällä tapahtuu myös mehutarjoilu ja tänne palautat kilpailunumerosi.

ENSIAPU

Ensiapupiste sijaitsee kuuluttamossa. Kaikkien etu on noudattaa ohjeita, siten vältämme turhat kolhut.

TEMPPURATA

Pienempien ajankuluksi tarkoitettu temppurata on nurmikentällä kuularingin vieressä. Noudata ehdottomasti valvojien ohjeita äläkä unohda kilpailusuoritustasi.

KIOSKI

Nurmijärven Yleisurheilun kioski palvelee yleisöä huoltorakennuksessa. Tuoton käytämme nuorten yleisurheilun hyväksi.

INFO

 Infopiste palvelee alkuillasta numeroiden jakopaikalla ja loppuillasta kuuluttamon ovella.

ILMOITTAUTUMISET

Sähköpostitse: hippo@nurmijarvenyleisurheilu.fi.  Ilmoittautumisaika päättyy perjantaina 24.5. klo 20.00. Tarkemmat ohjeet ovat kilpailukutsussa. Vahvistamme ilmoittautumiset, jos et saa vahvistusta 3-5 päivän sisällä, ota yhteys Tapani Markkulaan.

 TIEDUSTELUT JA PALAUTTEET

Tapani Markkula 045 208 6121 tai tapani.markkula@kolumbus.fi

Otamme mielellämme vastaan palautetta tapahtumasta.

 

TERVETULOA!