Hippo-ohjeet

31. Hippo Kisat Klaukkalan urheilukentällä (Kuntotie 3)  
torstaina 24.5.2017 klo 17.30

 OHJEITA KILPAILIJOILLE JA HUOLTAJILLE

 TAPAHTUMAPAIKKA

Urheilukenttä sijaitsee Kuntotien varrella koulujen välissä Monikko talon vieressä. Sinne pääset kääntymällä Klaukkalantieltä Kauppa-aseman/Linja-autoaseman liikennevaloista Lepsämään päin ja sitten Lepsämäntieltä oikealle Kisakujalle. Karttaohje löytyy tämän linkin takaa: https://goo.gl/maps/jVz5e

Tule kentälle hyvissä ajoin (ainakin 15 min.) ennen ensimmäisen lajisi alkua. Varaa lisäksi aikaa pysäköintiin, tapahtuma on väkirikas ja ruuhkaa on varsinkin klo 17-18.

Hippo kisojen pysäköintiin on käytettävissä Monikon/urheilukentän parkkipaikat, joista toinen on Monkion edessä ja toinen Monikon takana Pallokenttien lähellä, ajo tälle Kisatien kautta. Muita lähistöllä olevia pysäköintialueita ovat entisen S-marketin alue ja Jäähallin parkkipaikka  (Lepsämäntie 12), josta on vajaan 500 metrin kävelymatka kentälle. Anomme aiempien vuosien tapaan luvan tilapäiseen pysäköintiin Kuntotien, Kisakujan ja Kisatien varrelle, mutta viereiset rakennustyöt vähentävät paikkoja. Mahdollisesti myös ala-asteen (Klaukkalan koulun) kenttä on käytettävissä pysäköintiin. Järjestämme alueille (ei S-market/Jäähalli) viitoituksen, mutta muuta liikenteenohjausta ei ole. Toivomme, että pysäköitte ajoneuvonne siten, ettei se vie kohtuutonta tilaa tai estä muiden saapumista/poistumista. Älä myöskään pysäköi muutamalle varatulle paikalle tai pelastusreitille.
Varaa aikaa pysäköintiin, huomioi jalankulkijat ja noudata erityistä liikenteellistä varovaisuutta kentän läheisyydessä. Muista myös nopeusrajoitus 30 km/t.

ALUKSI 

Hae ensimmäiseksi kilpailunumerosi numeroiden jakopaikalta. Jakopaikka sijainnee Monikon kentän puoleisessa päässä. Numeroita jaetaan kisapäivänä klo 16.30 alkaen. Sarjan (esim. T2012 tai T12 = vuonna 2012 synt. tytöt) perusteella löydät oikean pöydän.

Ilmoita numeroiden jakajalle sarjasi (esim. T2012) sekä suku- ja etunimesi.

Kiinnitä numero kilpailuasuusi sen etupuolelle. Nuorimpien sarjojen kaksiosaisen numeron olkanauhoja voi lyhentää solmulla tai hakaneulojen avulla. Hakaneuloja on numeropöydillä.

Aikatauluja on eripuolilla kenttää, jaossa on myös taskuaikatauluja. Katso siitä oman lajisi alkamisaika ja ole suorituspaikalla hyvissä ajoin. Jos olemme myöhässä, odottele rauhassa. Aikataulua voidaan nopeuttaa enintään n. 10 min. Seuraa kuulutuksia.

Suorituspaikat on merkitty kenttäkarttaan, joita on eripuolilla kenttää. Suorituspaikalla on taulu, josta ilmenee laji, paikan kirjaintunnus (joka on myös aikataulussa) ja menossa oleva tai seuraavaksi alkava sarja.

KENTTÄKARTTA

Kenttäkartasta löydät suoritus- ym. paikat. Huoltorakennuksen purun vuoksi monet paikat ovat viime vuodesta muuttuneet. Uusi kenttäkartta ilmestynee toukokuun alussa, kun kentän/Monikon järjestelyt ovat selvillä

SÄÄNNÖT

Noudatamme SUL:n Lasten yleisurheilusääntöjä muutamalla poikkeuksella. Säännöt löytyvät osoitteesta:  

http://www.yleisurheilu.fi/sites/default/files/lasten_yleisurheilusaannot_2016.pdf

AIKATAULU

Alustava aikataulu julkaistaan noin viikkoa ennen tapahtumaa ja lopullinen tiistaina 22.5.

JUOKSUT

Kentän Ilmoitustaululla on juoksujen pöytäkirja, josta selviää oma eräsi ja ratasi. Erät/radat on muodostettu suurenevassa numerojärjestyksessä. Aikatauluun on merkitty sarjan 1. erän alkamisaika. Muut erät juostaan heti perään.

Järjestämme seuraavankin erän valmiiksi radoilleen ratakuutioiden taakse ennen edellisen erän lähtöä. Älä häiritse lähtevää erää. Kun sen lähtö on tapahtunut, mene omalla radallasi ratakuutioiden eteen n. yhden metrin päähän lähtöviivasta odottamaan omaa starttiasi. Ratojen numerointi selviää radalla olevista kuutioista. Numerointi 1-8 alkaa sisäradalta (lähinnä nurmikkoa olevalta radalta).

Lähetys tapahtuu lähetyspistoolin ”laukauksella” (etusuoralla käytämme sähköistä lähetyspistoolia ja takasuoralla pientä, melko hiljaista starttipistoolia). Lähtökomennot ovat: 1) PAIKOILLENNE (jolloin mennään lähtöviivalle, molempien jalkojen pitää olla viivan takana), 2) VALMIIT (jolloin otetaan lähtöasento ja odotetaan liikkumatta) ja 3) LAUKAUS (jolloin lähdetään juoksemaan omaa rataa maaliin saakka).

Lähtötelineitä ei käytetä.

Selvitä itsellesi maalin sijainti ja juokse täyttä vauhtia maaliviivan yli. Älä pysähdy maaliviivalle. Älä vaihda rataa vaan pysy omalla radallasi.

On suotavaa, että radalla juoksevat vain kilpailijat. Aivan nuorimpien kohdalla voi kilpailijaa saattaa. Älä tällöin häiritse muilla radoilla juoksevia. Kilpailijaa ei saa vetää kädestä, kantaa tms., muunlainen kannustus on tietenkin paikallaan.

Toivomme, että huoltajat eivät ole aivan radan vieressä etusuoralla, sen nurmikonpuoleisella sivulla eivätkä maalialueella juoksujen aikana. Ajanottajien on nähtävä juoksijat saadakseen heille ajat. Myös maaliviivan jälkeinen rata-alue on rauhoitettu 3-4 m matkalta, jottei tapahdu törmäystä vastaanottajiin.

Huomaa, että loppuillasta juoksuja tapahtuu myös kentän takasuoralla. Aikataulussa on kerrottu juoksujen paikka (etusuora tai takasuora).

PITUUS

Kenttälajien pöytäkirjaan on merkitty suoritusjärjestys. Se on pääosin sama kuin numerojärjestys. Suorituspaikalla kerrotaan vuorossa olevan ja häntä seuraavan nimi ja numero. Kilpailu sujuu hyvin, jos noin viisi seuraavaa kilpailijaa on aina valmiina. Vuorossa olevalle pitää antaa riittävästi tilaa vauhdinottoon.

Jokaisella on kolme (3) hyppyä. Jos vuorosi lipsahtaa ohi, ota rohkeasti yhteys lajijohtajaan. Hän antaa uuden vuoron. Samoin, jos hyppysi häiriintyy ulkopuolisen toimesta.

Ponnistus tapahtuu ponnistusalueelta, joka on kahdella teipillä merkitty metrin pituinen alue. Voit ponnistaa mistä tahansa kohtaa tältä alueelta. Hyppy mitataan ponnistuskohdasta alastulokohtaan. Hyppää niin läheltä, että alastulo tapahtuu turvallisesti hiekkakasaan. Ota sopivan pituinen vauhti. Ponnistus tapahtuu yhdellä jalalla. Aivan nuorimpien kohdalla noudatetaan lisäksi periaatetta ”ponnista kovalta, putoa pehmeään”.

Vauhdinottoradan poikki ei saa kulkea kilpailun aikana. Pituuspaikoilla on paljon väkeä, kisan seuraaminen tapahtuukin parhaiten aidan takaa tai katsomosta - ei kentän puolelta.

PALLONHEITTO

Heittosuorituksia on kolme, ja ne tehdään kaikki peräkkäin. Heiton tulee tapahtua yläkautta (olkapään yläpuolelta eteenpäin) yhdellä kädellä. Vauhtia saa ottaa tai sitten ei (kierähtäminen ei ole luvallista). Heittoviivaa ei saa ylittää. Välineenä on pesäpallo painoltaan n. 125 gr. Mittaus (pisin heitto) suoritetaan kolmannen heiton jälkeen.

KUULANTYÖNTÖ

Kuulassakin kilpailijalla on kolme suoritusta. Työntö hyväksytään, jos työntäjä pysyy ringissä. Ringin etuosan puukehän päälle ei saa astua - sisäreunaan voi vapaasti jalalla koskea ja ”nojata”. Ringistä poistutaan takakautta viivojen takaa. Vauhtiaskelia voi ottaa ringin sisällä, myös paikaltaan voi työntää. Sarjoissa T2009, T2008 ja P2009 kuulan paino on 2 kg ja sarjassa P2008 kuula on 2,5 kg.

TULOKSET JA PALKINNOT

Tulosten laatiminen vie oman aikansa. Tulokset kuulutetaan ja listat ovat nähtävissä ilmoitustaululla. Juoksujen tulokset saadaan vasta kun sarjan kaikki erät on juostu.

Kenttälajeissa kunkin sarjan ja samoin juoksuissa kunkin sarjan (ei erän) kolme parasta saavat Hippo-mitalin palkintokorokkeella mahdollisimman pian tulosten luvun jälkeen. Olkaa lähimailla. Mitalien jako tapahtuu kuuluttajan johdolla. Tasatuloksissa mitalisija jaetaan.

Jokainen saa osallistumismitalin, jonka voi noutaa oman kisan päätteeksi numeroiden jakopaikan lähellä olevasta pisteestä. Täällä tapahtuu myös mehutarjoilu ja tänne palautat kilpailunumerosi.

ENSIAPU

Ensiapupiste sijaitsee kuuluttamossa. Kaikkien etu on noudattaa ohjeita, siten vältämme turhat kolhut.

KADONNEET

Kuuluttamoon voi tuoda löydetyt tavarat. Kuuluttaja auttaa myös kadonneiden henkilöiden löytämisessä. Kohtauspaikaksi voi sopia kuuluttamon ”parvekkeen”.

KIOSKI

Nurmijärven Yleisurheilun kioski palvelee yleisöä. Tuoton käytämme nuorten yleisurheilun hyväksi.

INFO

Kilpailun infopiste palvelee alkuillasta numeroiden jakopaikalla ja loppuillasta kuuluttamon ovella.

ILMOITTAUTUMISET

Sähköpostitse: hippo@nurmijarvenyleisurheilu.fi.

Ilmoittautumisaika päättyy sunnuntaina 20.5. klo 18.00. Tarkemmat ohjeet ovat kilpailukutsussa. Vahvistamme ilmoittautumiset, jos et saa vahvistusta 3-5 päivän sisällä, ota yhteys Tapani Markkulaan.

TIEDUSTELUT JA PALAUTTEET

Tapani Markkula 045 208 6121 tai tapani.markkula@kolumbus.fi

Otamme erittäin mielellämme vastaan palautetta tapahtumasta. Risut kehittävät ja ruusut lämmittävät.

 TERVETULOA!