Ajankohtaista

Menestystä ja ennätyksiä Tampereen kisoista

Tampere Junior Indoor Games kisailtiin 10.-11.3.2012 Pirkkahallissa ja paikan päälle oli saapunut yli 1250 nuorta ympäri Suomea kisailemaan 10-15 vuotiaiden paremmuudesta. Nurmijärveltä saimme kasaan 6 tyttöä ja 2 poikaa, valitettavasti flunssa verotti joukkuetta jonkin verran. Paikan päälle saapuivat kuitenkin Viivi, Sanni, Kati, Ida, Emilia, Matias, Simo ja Emmi, jotka kisailivat hienosti. Näissä kisoissa selviytyminen 10 parhaan joukkoon on hieno suoritus, koska taso on todella kova. Viikonlopun aikana sai osallistua 4 henkilökohtaiseen lajiin + viestiin.

T13 sarjan Viivi Lehikoinen paransi jokaisessa neljässä lajissa omia halliennätyksiä roimasti ja kotiin tuomisena oli 4 mitalia (3 henkilökohtaista + 1 viestimitali). Viivi voitti 1000 metriä yli voimaisesti upealla ajalla 3.10,01. 60 metrin aidoissa syntyi myös ennätys 9,64 ja se riitti hienosti kakkossijaan, ainoastaan 1 sadasosa erotti kultamitalista. Pituudessa käytiin huima kilpailu, kun kolme tyttöä ylitti 5 metriä – Viivi hyppäsi viimeisellään upeasti 507 ja se toi kolmannen sijan. 60 metrillä syntyi myös ennätys 8,6, mikä riitti kovatasoissa kisassa sijalle 11. Näiden henkilökohtaisten lajien lisäksi Viivi juoksu T13 sarjan 4x60 metrin aitaviestijoukkueessa yhdessä Sannin, Katin ja Emmin kanssa pronssia – monta suurseuraa jäi meidän joukkueen taakse – tyttöjen aika oli 43.00. Tämä viestimitali sai tyttöjen ilmeen iloiseksi ja he totesivat, että kesällä petrataan aikaa roimasti. Emmi Pajasmaa ei näissä kisoissa osallistunut henkilökohtaisiin lajeihin, koska flunssa oli vasta hellittänyt.

Saman sarjan Sanni Pajasmaa paransi ennätyksiään pituudessa ja 60 metrillä – pituudessa syntyi tulos 492, millä irtosi neljäs sija ja 60 metrillä uusi ennätys on nyt 8,72. 60 metrin aidoissa Sanni oli kuudes ajalla 10,24 ja 1000 metrillä 10.s ajalla 3.23,47.

Kati Rinnekari kisaili ”alaikäisenä” T15 sarjan seipäässä, missä syntyi tulos 225.

T14 sarjan Ida Andersson paransi 800 metrillä ennätystään aikaan 2.29,98 ja se riitti kovassa kisassa sijalle 6.s. 60 metrin aidoissa syntyi ennätys 10,74 ja samoin 300 metrillä 46,91.

T15 sarjan Emilia Haakana kisaili viikonlopun aikana kolmessa lajissa ja kahdessa syntyi halliennätykset: 60 metriä meni aikaan 8,90 ja 300 metriä 48,19 – näiden lisäksi Emilia hyppäsi pituutta ja tulos oli 408.

Seuramme pojista paikalle kisailemaan saapui P 12 sarjan Matias Meriläinen, joka kävi kovan taiston 1000 metrin voitosta, mutta tällä kertaa Matias jäi kakkoseksi vajaan 4 kymmenyksen erolla voittajaan. Matiaksen aika oli 3.10,82, mikä on hänen halliennätys.

Saman sarjan Simo Kauppila juoksi 60 metrillä uuden oman halliennätyksen 9,04 ja sijoitus oli 13.s. Pituudessa Simo jäi hieman omasta ennätyksestä, mutta hyppäsi hienosti kuudenneksi tuloksella 442.

Näiden hienojen tulosten perusteella tuleva kesä näyttää hyvältä – vielä kun saadaan kaikkien terveyden tila täysin kuntoon eli flunssat voitettua, niin nämäkin tulokset tästä paranevat varmasti. Ensi vuonna olisi kiva nähdä näissäkin kisoissa suuri joukko Nurmijärven Yleisurheilun nuoria, koska nämä kisat ovat kokemisen arvoinen.