Ajankohtaista

Seitsemän mitalia nuorten SM-kisoista

Viikonlopun 14-15-vuotiaiden SM-kisat käytiin Saarijärvellä ja 16-17-vuotiaiden SM-kisat Espoon Leppävaarassa.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä moukarinheittäjät heittää täräyttivät neljä mitalia ja Erin Karjalahti täydensi mitalisaalista yhdellä. Sunnuntain kisoissa mitalisaalis lisääntyi kahdella, kiekon pronssilla ja Erinin toisella hopealla.

P14-vuotiaiden moukarissa Mikko Huhta heitti pronssille ennätyksellään 53,25. Toni Rinnekari heitti myös ennätyksen 27,41. Niinpä pojat ottivat joukkuekisassa hienosti hopeaa. Sama parivaljakko oli Kiekon joukkuekisassa neljänsiä, kun Mikko Huhta heitti P14 kiekossa pronssille omalla ennätyksellään 44,01 ja Toni Rinnekari sai tuloksen 24,68.

Espoossa M17 moukarissa tilastot eivät pettäneet, koska nuoret miehet nappasivat kaksi mitalia. Kimi Rinnekari heitti uuden ennätyksen 63,58 ja nappasi hopeaa. Santtu Kotamäki heitti 60,17 ja sillä tuloksella irtosi pronssimitali. moukarinheittäjiä valmentaa Rinnekarien poikien isä, Hannu Rinnekari.

Kimi Rinnekari urakoi kaikkiaan kolmessa lajissa. Moukari on nuorukaisen päälaji, mutta hyvin sujuivat myös keihäs ja kuula. M17 keihäässä hän heitti hienon uuden ennätyksen 55,10 ja oli kuudes. Myös kuula lensi uusiin ennätyslukemiin 13,63 ja sijoitus oli seitsemäs.

Toinen ruakoija oli Erin Karjalahti, Hänen urakkansa viikonlopun aikana oli hirmuinen (400m alkuerät + finaali, 200m alkuerät, välierät ja finaali + 400m aj) Karjalahti selvitti kevyesti N17 400m alkueristä tiensä finaaliin ajalla 60,53. Finaalissa Erin juoksi 400 metrillä upeasti hopealle, ajalla 57,40. Aika on hänen ennätyksensä sekä samalla seuraennätys N17 ja naisten -sarjoissa.

Toisen hopeansa Karjalahti juoksi N17 400m aidoissa ajalla 1.02,20. N17 200 m välieristä finaaliin hän pääsi ajalla 26,30. Finaalissa Erin juoksi oman ennätyksensä 26,10, mikä toi sijan seitsemän. Alkuerissä Erin oli juossut 25,90, mutta valitettavasti tuulta oli liikaa, eikä tulos ole tilastokelpoinen. Erinin valmentaja on Anne Suoranta.

Ida Haapala juoksi N17 3000 metrillä viidenneksi omalla ennätyksellä 11.09,81.

Nea Kylmänen hyppäsi N16 korkeudessa hienosti kuudenneksi tuloksella 150. Essi Kärhä oli kymmenes samalla tuloksella, mutta tiputukset ratkaisivat sijoitukset.

Essi Kärhä hyppäsi N16 seipäässä kauden parhaansa 300 ja sijoittui seitsemänneksi. Nea Kylmänen hyppäsi samassa kisassa 290 ja oli yhdeksäs.

Matias Ketomäki heitti M16-sarjan moukarissa tuloksen 45,13 ja oli kisan kahdeksas, N16 sarjassa Elisa Huhta heitti tuloksen 37,47 ja sillä irtosi 12s.

Venla Lehtonen juoksi T14 100 metrillä ajan 13,50. Valmentaja Mikko Pöllänen kertoi, että lähtö oli huono, mikä vaikutti loppuaikaan.

Emmi Kotamäki on uusi heittäjä NYU;n riveissä, hän osallistui ensimmäisiin isompiin kisoihinsa ja sai hienosti T14 kiekossa tuloksen 25,72.