Ajankohtaista

Hopea, pronssi ja kaksi 4. sijaa SM-kisoissa

Viikonloppuna kisattiin Laitilassa 19 v ja 22v Suomen mestaruuksista.

Matias Meriläinen juoksi perjantaina M19 3000m esteissä hopealle, ajalla 9.42,02. Voittoon juoksi Wilho Hautala ajalla 9.38,35. Viimeisenä kisapäivänä sunnuntaina Matias Meriläinen juoksi ensimmäistä kertaa radalla 5000m ja oli M19 sarjan neljäs ajalla 15.53,80. Matias kertoi, että jaloissa tuntui jonkin verran perjantain juoksu. Kisan voitti Wilho Hautala ajalla 14.26,27. Matiaksen valmentajana toimii Janne Ukonmaanaho.

Meriläinen matkustaa Tanskan Hvidoreen edustamaan Suomea 19-vuotiaiden PM-kisoissa. Matias juoksee kisoissa 5000m ja 3000m esteet.

Toisen mitalin, pronssia sai Tiina Rinnekari N22 moukarissa tuloksella 56,98. Kisan voittoon heitti Krista Tervo tuloksella 64,90. Krista Tervo on Berliinissä aikuisten EM-kisoissa, joten Tiina Rinnekarti ja somerolainen Johanna Vitka edustavat Suomea 22-vuotiaiden Pohjoismaisissa ja Baltian mestaruuskisoissa Ruotsin Gävlessä tulevana viikonloppuna.

Maria Kytölä puolestaan ylitti seipäässä 375 ja oli N22 kisassa neljäs. Maria totesi kisan jälkeen: "Tasanen kausi jatkuu...olisin toivonut 385 ylitystä, mutta se jää aina pienestä kiinni. 375 ylitys oli kuitenkin reilu. Kohti seuraavia kisoja". Kisan voitti Elina Lampela tuloksella 420. 100m aidoissa Maria pinkoi ajan 14,67 ja oli alkuerien 10.s.

Kati Rinnekari oli N19 moukarissa hienosti neljäs, tuloksella 46,75. Oskari Kaarila heitti M19 moukarissa uuden oman ennätyksen 53,36 parantaen ennätystään n. 1½ metriä.

Ida Andersson juoksi N22 1500m ajan 5.13,58 ja oli yhdeksäs sekä 800 metrillä ajan 2.30,77.