Ajankohtaista

Menestystä 14-15-vuotiaiden SM-kisoissa

Perjantaina seurasta oli kisaamassa neljä urheilijaa:

P15 sarjassa Aleksi Viisanen heitti moukaria. Valitettavasti Aleksi jäi ilman tulosta kisassa ja näin pääsy kolmelle viimeiselle kierrokselle jäi muille urheilijoille.

Vuotta nuoremmissa (P14 moukari) kisasi Samu Käyhty, joka sijoittui ensimmäisissään SM kisoissaan 8. tuloksella 43.29m. Valitettavasti pienet vaivat haittasivat Samun heittoa ja kaksi viimeistä heittoa täytyi jättää väliin. Rinnekarin Tiina oli kisapaikalla poikia ohjeistamassa.

T15 seipäässä mukana oli kaksi tyttöä, Nea Kylmänen ja Essi Kärhä. Tytöt olivat harvoja, jotka pystyivät kisassa parantamaan omia ennätyksiään ja reilusti. Nea hyppäsi 255cm (15cm parannus) ja Essi 290cm (20cm parannus). Nea sijoittui sijalle 10 ja Essi oli hienosti 5. Joukkuekisasta tytöt toivat hopeamitalit kotiin. Rinnekarin Kati oli paikanpäällä valmentajan roolissa.  Kesän Katin treenit alkavat näkyä tyttöjen tuloksissa ja kuntohuippu osui hyvään saumaan.

Lauantaina kolme urheilijaa tulessa:

T15 moukarinheitossa Elisa Huhta heitti tasaisen sarjan, jonka paras oli 34.06m. Tällä irtosi sija 20. Kisan yksi ennakkosuosikeista, viimevuoden voittaja, Aada Koppeli (JyväskKU) jäi kisassa ilman tulosta. Kisassa oli mukana 28 urheilijaa.

Iltapäivällä T15 pituudessa seuraa edusti Janette Lohilahti ja Jemina Saari. Tytöt nappasivat joukkuehopeaa samalla tuloksella kuin 3. sijoittuneet JyväskKU. TampPy nappasi joukkuekullan. Henkilökohtaisessa kisassa Janette taisteli itsensä hienosti finaalikierroksille 8 parhaan joukkoon. Viimeinen hyppy kantoi 526cm, jolla irtosi 5. sija. Jeminan ensimmäinen hyppy kantoi 497cm jolla oltiin 13.

Sunnuntaina peräti seitsemän urheilijaa tulessa ja kovat odotuksen T15 korkeuteen:

Aamun T15 3-loikassa kisaan osallistui Jenni Kallioniemi ja Jemina Saari. Tytöt hyppäsivät lähes omalle tasolleen.  Jemina hyppäsi 10.05m, jolla oltiin sijalla 24. Jennin paras kantoi 9,65m ja sija 28. Joukkuekisassa oltiin 10.

P14 3-loikassa oli myös joukkue kasassa, Samu Käyhkö ja Sauli Mokkila. Sauli toinen hyppy oli ainoa mitattu, joka  kantoi 9.20m ja sillä oltiin 24. Samun kaksi ensimmäistä pitkää hyppyä oli erittäin niukasti yliastuttuja.  Kovat kilpailuhermot kuitenkin pitivät ja kolmannen kierroksen hyppy kantoi 11.10m, jolla mentiin finaalikierrokselle (8. sijalle). Pitkät hypyt eivät olisi ihan mitaleille asti riittäneet koska 3. sijaan tarvittiin kisassa 11.82m. Samun viimeinen hyppy oli myös hieman pidempi kuin 11.10m, mutta sekin oli erittäin niukasti yliastuttu. Pojat sijoittuivat 6. joukkuekissassa.

T15 korkeuteen oli kovat odotukset, koska kisassa oli seurastamme neljä urheilijaa. Mahdollisuudet olivat kahteen joukkuemitaliin ja muutenkin hyviin sijoituksiin. Tytöistä omaan tasoon nähden onnistui ainoastaan Nea Kylmänen, joka hyppäsi oman ennätyksen 149cm, jolla irtosi 9. sija. Jenni Kallioniemen erittäin niukka pudotus 145cm korkeudesta tarkoitti sitä että lopputulos oli 140cm, sija 14. Essi Kärhä jäi tällä kertaa tulokseen 145cm, jolla irtosi sija 10. Essillä oli varmasti paljon kovemmat odotukset kisaan, kun ennätys on kova 156cm.

Janette Lohilahti taisteli selkäkipujensa kanssa tuloksen 149cm, jolla oltiin lopputuloksissa hienosti 6. Voittoon tarvittiin kisassa 165cm ja mitaleille 163cm. Vaikka henkilökohtainen kisa menikin hieman alavireisesti kolmen tytön osalta, niin joukkuekisasta saatiin historiallinen kaksoisvoitto. Kisassa oli yhteensä viisi joukkuetta (Hyvinkää, Länsiuusimaa ja Naantali). Palkintojenjaossa kuuluttajakin totesi, että Nurmijärvellä ilmeisesti hypätään korkeutta. Janette ja Nea ottivat joukkuekultaa ja Essi ja Jeni hopeaa.

Lauantaina ja sunnuntaina valmennuksesta paikanpäällä vastasi Ari Ketomäki. Ari onnittelee omasta ja seuran puolesta vielä kaikkia mitalisteja.