Ajankohtaista

SM-kisat N/M22 ja 19v. Kauhavalla 4. - 6.8.17

19- ja 22- vuotiaiden SM-kisat kisattiin tänä vuonna Kauhavalla 4.-6.8. Nurmijärven yleisurheilua lähti edustamaan kolme nuorta naista, Pinja Porokari, Kati Rinnekari ja Tiina Rinnekari. Viikonlopuksi oli luvattu välillä rankkojakin sateita, mutta kisasää pysyi onneksi pääosin hyvänä pieniä sadekuuroja lukuun ottamatta.

Perjantaina nurmijärveläisistä kilpaili ainoastaan Pinja N19-sarjan 400 metrin juoksussa. Pinja taisteli itsensä tukkoisista jaloista huolimatta 7. ajalla 58,86, joka jää hänen kauden parhaastaan vain kolmisen kymmenystä. Parempaan sijoitukseen olisi vaadittu tänä vuonna reilu ennätysparannus, joten sijoitus oli se mitä nyt oli otettavissa. Erittäin kovatasoisen kilpailun kärkikaksikko, HIFK:ta edustavat Viivi Lehikoinen (54,67) ja Nea Mattila (54,91) olisivat olleet ajoillaan Kalevan kisoissakin mitaleilla.

Lauantaiaamun ensimmäisenä lajina lähti käyntiin N19-sarjan moukari, jossa seuran edustajista oli mukana Kati. Kati aloitti kisan heittämällä tasaisesti hieman yli 40 metrin kaaria, joilla irtosi paikka kolmelle viimeiselle kierrokselle. Viidennellä kierroksella heitto loksahti sen verran hyvin kohdalleen, että Kati heitti uuden ennätyksensä 46,10, jolla irtosi lopulta 5. sija. Näin Kati toi kisojen ensimmäiset pisteet seurallemme sijoittumalla kuuden parhaan joukkoon.

Lauantaina heitettiin myös 22. vuotiaiden naisten moukari, johon kolmas edustajamme Tiina lähti tilastonelosena. Tiina on tänä vuonna löytänyt varman ja tasaisen tason ja kaikissa kauden kisoissa moukari on lentänyt yli 60 metriä. Nytkin hän heitti tasaisen hyvän sarjan, jossa oli neljä yli 60 metrin kaarta. Paras heitto kantoi kolmannella kierroksella 61,92. Tällä irtosi hienosti hopeaa EM-kisaedustaja Krista Tervon (65,79) jälkeen. Tervo voitti tänä vuonna myös kultaa Kalevan kisoista. Tiina voitti kuitenkin kaksi muuta nuorten EM-kisoissa heittänyttä heittäjää Suvi Koskisen ja Inga Linnan. Tässä sarjassa on taso erittäin kova ja mitali on hieno saavutus. Tiina oli itse kisan jälkeen hyvin tyytyväinen sijoitukseensa ennakkoasetelmiin nähden. Hän totesi myös, että ennätystä (62,67) olisi ollut mukava parantaa kisassa. Ei ennätyksestä hieman jääminen näyttänyt kuitenkaan paljoa haittaavan leveä hymy kasvoilla ollutta nuorta naista. Toivotaan Tiinalle ennätysparannusta vielä loppukauden kisoihin ja erittäin paljon onnea hopeisesta mitalista!

Sunnuntaiaamuna Kati osallistui toiseen lajiinsa, seiväshyppyyn. Kati onnistuikin hyvin hypäten kauden parhaansa 295 toisella yrityksellään. 310 oli kuitenkin tänään liikaa ja tästä korkeudesta tuli kolme pudotusta. Tällä tuloksella irtosi 7. sija. Kauden paras on hyvä suoritus siihen nähden, että keli oli viileä ja kostea ja tämän lisäksi Kati joutui hyppäämään suurimman osan hypyistään peräkkäin, kun kaikki osallistujat eivät olleet vielä aloittaneet kisaa.

Viimeisenä vauhtiin pääsi vielä Pinja jälleen ratakierroksella, mutta tällä kertaa aidatulla sellaisella. Pinja aloitti juoksunsa hyvin ja oli 250 metrin kohdalla kisassa hyvin mukana. Lopussa hapot kuitenkin iskivät aika pahasti, mutta Pinja taisteli itsensä maaliin kuudentena ajalla 66,20, joka on hänen kauden parhaansa. Tuloksena siis pistesija, mikä on hyvä suoritus siihen nähden, että Pinja itsekin sanoi, että juoksu ei tunnu hyvälle, kun jalat ovat olleet tukossa SM-viesteistä lähtien, vaikka harjoittelua on kevennetty kovastikin.

Kaikkiaan saldona kisoista oli yksi mitali ja kaksi pistesijaa, mikä on hyvä suoritus ennakkotilastoja katsoen. Kaikki tekivät päivän kuntoon nähden parhaan suorituksena ja siitä onnittelut kaikille. Kisoista puuttui vielä yksi kova nimi, kun Oskari Lehtonen joutuu lepuuttamaan hetken pitkin kesää vaivannutta takareittään.  Iso kiitos kaikille kolmelle reippaalle nuorelle naiselle, jotka edustivat seuraamme tyylikkäästi kovatasoisissa kisoissa, joissa nähtiin monia kalevankisamitalisia ja nuorten EM-kisaedustajaa.

Kaikki tulokset tilastopajan sivuilta tai live tulospalvelusta.