Ajankohtaista

Otteluiden pm-kisat

Piirinmestaruus ottelut kilpailtiin viikonloppuna Riihimäen urheilukentällä. Vaikka sääennustuksen mukaan sää piti olla poutainen, joutuivat urheilijat taistelemaan mitaleista kylmän viiman ja sateen alla. Se ei kuitenkaan haitannut NYU:n 13-henkisen pm-kisajoukkueen mitalijahtia.

Kaikista nuorimmat (9-vuotiaat) urheilijanalkumme rikkoivat hienosti uusia omia ennätyksiään läpi aamupäivän.  Näistä suurimpia mainintoja Riku Korhosen (P9) keihäänheiton ennätys, joka parani 3,5metriä!  Uusi ennätys kirjattiin lukemin 14,33. Joona Paananen sprinttasi 40metrillä niin ikään uuteen enkkaansa 7,44. Joonan ennätys 40metrillä on parantunut yli puolella sekuntilla tällä kaudella! Ensimmäistä kertaa piirinmestaruuskisoissa nähtiin myös Pihla Jaakola-Siimes. Pihlan keskittynyt katse kilpailupaikoilla ja iloinen asenne lajipaikkojen ulkopuolella oli kaunista katsottavaa! Pihla suoriutui joka lajista hienosti.

Vuotta vanhemmissa tytöissä käytiin kovaa kilpailua mitalisijoista. Loppupeleissä Nurmijärvelle matkasi kaksi mitalia, yksi hopeinen sekä yksi pronssinen. Hopealle itsensä taistellut Charlotte Kajander (980pistettä) jäi kulta mitalista vain 27pisteen päähän. Charloten tulos on samalla uusi seuran ennätys! Kolmanneksi tullut Sara Ahlfors (829pistettä) varmisti mitalinsa jopa 100pisteen erolla seuraavaan. Pronssinen mitali oli Saran ensimmäinen Piirinmestaruus mitali! Onnittelut Saralle! Samassa sarjassa kilpailivat myös Sanni (574pistettä) ja Emma Lehtonen (518pistettä). Sanni kohensi omaa 800metrin ennätystään 8 sekuntia, kun taas Emma murskasi omansa jopa 9:llä sekunnilla! Suorituksen arvoa kohentaa vielä se, että molemmilla oli jo 3 kovaa lajia alla!

Pojat 10-sarjassa mentiin taas ja kovaa. Akillesvaivasta kärsinyt Luukas Lahti ei antanut muille mahdollisuuksia omassa ottelussaan. Akillesongelma ei näyttänyt häiritsevän, kun Luukas voitti 4-ottelun lajeistaan kaikenkaikkiaan kolme ja teki kolmessa lajissa uuden ennätyksensä. Lopputuloksena ylivoimainen piirinmestaruus ja samalla uusi piirin ennätys! Uusi ennätys kirjataan nyt lukemiin 1464 joka on jopa 144pistettä kovempi kuin vanha ennätys. Hurja tulos, Onnittelut! Samassa sarjassa kilpaillut Valtteri Vasama (793 pistettä) sijottui kilpailussa hienosti neljänneksi. Valtteri paranteli ennätyksiiän muunmuassa keihäässä ja korkeudessa! Uudet ennätykset kirjattiin lukemin 25,63 (keihäs) ja 1.01cm (korkeus).

Iltapäivän ryhmässä Nurmijärveltä oli kaksi 12-vuotiasta tyttöä mukana. Heistä 7. sijalle ylsi Venla Lehtonen, jonka 800metrin juoksu ei jättänyt ketään kylmäksi. Pikajuoksijana tunnettu Venla laittoi 250metriä ennen maalia kaiken peliin ja nousi lopussa useita sijoja rikkoen samalla vanhan ennätyksensä jopa 14 sekunnilla! Venlan loppupisteet olivat 1319! Toisena nurmijärveläisenä samassa sarjassa kilpaili Inka-Liina Nurminen. Inka-Liina piti tasonsa kovana läpi kilpailun. Inka sivusi korkeudessa ennätystään tuloksella 118cm sekä paransi keihäsennätystään jopa 4metriä! Uusi ennätys lyötiin tilastoihin lukemin 16.90! Inka-Liinan loppusijoitus oli 9. pisteillä 1186!

Yhteenvetona voidaan sanoa, että viikonloppu meni NYU:lta todella hienosti. Urheilijat kohentelivat kauden viimeisessä kisassaan rankan kauden jälkeen vielä ennätyksiään ja hymyäkin riitti! J Varsinkin keihästulokset nousivat esille joka sarjassa. Kiitos Lassi Korhoselle viime hetken keihästreeneistä! Tästä on todella hyvä lähteä kohti talvikautta! Ensi kesänä noustaan taas astetta kovempana ja murskataan omia ennätyksiä vähintään samaa tahtia kuin tänä vuonna!