Ajankohtaista

SM-viestit Seinäjoella

Viime viikonloppuna (4.-5.7.) seurat kisailivat SM-viestien mitaleista Seinäjoella – urheilijoita kisoihin saapui noin 2000 ympäri Suomea. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua, kun seuramme 10 urheilijaa ja 3 valmentajaa saapuivat junalla Seinäjoelle perjantai-iltana.  Olimme saaneet kasaan T15-sarjaan ja N17-sarjaan joukkueet – ja tarkoitus oli kisata kaikki matkat. Sää suosi kisoja ja muutenkin tunnelma Seinäjoen keskusurheilukentällä oli rento ja ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua.  T15-sarjan tytöille nämä olivat ensimmäiset ns.isot kisat ja sen mukaisesti oli havaittavissa pientä kisajännitystä. Olihan se jännää päästä kisamaan kisoihin, missä Suomen parhaat juoksijat kisailevat 15-sarjasta aina aikuisiin asti – ja TV-kameratkin olivat paikalla.

Lauantaina ensimmäisenä radalle pääsivät nuoremmat neidit, kun kisojen ensimmäisen startti oli T15 4x80m aitajuoksu – seuraamme edustivat Jemina Saari, Anni Pulkkinen, Matilda Nylund ja Erin Karjalahti. Joukkueita oli 26 ja tyttöjen joukkue juoksi ajan 1.04,17. Aika oli tyttöjen tämän kesän paras vaikka ensimmäisellä osuudella Jemina kaatui – hienosti tyttö kuitenkin nousi ylös ja jatkoi matkaa.

Pahin kisajännitys taisi jäädä tähän ensimmäiseen starttiin, koska jo kahden tunnin päästä oli 4x100m viesti ja joukkueemme ( Janette Lohilahti, Anni Pulkkinen, Matilda Nylund ja Isa Ilola) vaihdot menivät mallikkaasti ja maaliin tytöt pinkoivat ajalla 56,96. Joukkueita oli peräti 60.

N17-sarjan ensimmäinen kisaurakka oli 4x100m viesti – tytöt (Minja Nurminen, Pinja Porokari, Ida Andersson ja Nelli Kantelinen) juoksivat ajan 52,97 ja paransivat reilusti aluemestaruuskisoissa juoksemaansa aikaa. Tämän sarjan voittoon juoksi HIFK – onnittelut Sannille ja Viiville.

Sunnuntaina heti aamusta olivat tulessa vanhemmat neidit ja kyseessä oli ennakkoon heidän paras matkansa eli 4x100m aidat. Vaikka joukkueessa ei varsinaisesti ketään pika-aituria olekaan, niin silti valkkujen pienissä haaveissa oli, että jos kaikki menee hyvin, niin tässä lajissa on mahdollisuudet finaaliin. Aitajuoksussa ja varsinkin aitaviesteissä sattuu ja tapahtuu, niin myös näissä kisoissa useampi juoksija kolhi aitoja ja kaatumisia tapahtui – eikä meidänkään joukkue ilman kolhuja maaliin päässyt.  Jännitystä riitti viimeiseen erään asti ja niinhän siinä kävi, että joukkueemme selvitti tiensä iltapäivällä juostavaan finaaliin. Juoksun jälkeen tytöt olivat yhtä hymyä vaikka eivät olleet millään tavalla tyytyväisiä juoksuunsa. Sitä ei voinut jäädä murehtimaan, koska reilun 45 minuutin kuluttua alkoi jo 4x300m alkuerät.

N17-sarjan 4x300 metrin viestiin osallistui peräti 42 joukkuetta – aika hieno määrä juoksijoita.

Tytöt (Pinja, Ida, Nelli ja Minja) juoksivat kuudennessa erässä kuudenneksi  ajalla 3.03,68 – ja oma ennätys parani sekunnilla. Tämän jälkeen alkoi keskittyminen parin tunnin päästä juostavaan 4x100m aitaviestin B-finaaliin. B-finaalissa tytöt juoksivat kakkoseksi ajalla 1.08,16 ja sijoittuivat koko kisassa hienosti sijalle 6.

Onnittelut tytöille hienosta urakoinnista ja Kalevan Malja pisteestä – ja päästiinhän sitä telkkuunkin.

Iltapäivällä edessä oli vielä T15-sarjan 4x800 metrin viesti.  Tytöt jaettiin kahteen erään, koska joukkueita oli  27. Tytöt ( Erin Karjalahti, Jemina Saari, Isa Ilola ja Janette Lohilahti) suoriutuivat rankasta urakasti mallikkaasti ja juoksivat ajan 11.25,72. Alkukesästä juostu aika parani yli minuutin vaikkakin joukkue oli vähän eri. Erin juoksu hienosti ensimmäisen osuuden ja juoksi ensimmäistä kertaa alle 2.40. Muutkin tytöt juoksivat ennätystensä pintaan.

Seuraavana oli edessä ”juoksu” junaan ja kotimatkalle pääsimme iloisilla ilmeillä, koska olihan kisat mennyt osaltamme hyvin – ja varsinkin nuoremmille tytöille tämä antoi hyvää kisakokemusta isommista kisoista.

Kivaa oli ja tästä saimme taas lisää intoa treeneihin – ensi vuonna taas uudestaan!