Ajankohtaista

Mitaleita junnuviesteistä

Nurmijärven yhdeksänvuotiaat vauhdissa pm-viesteissä Klaukkalan kentällä

Klaukkalan kentällä järjestetyt Piirinmestaruus viestikilpailut saatiin vietyä Klaukkalan kentän tuulisissa olosuhteissa kilpailijoiden ja järjestäjien osalta onnistuneesti maaliin saakka. Kilpailuihin osallistui kaiken kaikkiaan yhdeksästä Uudenmaan piirin seurasta 239 joukkuetta, mikä on 76 enemmän kuin edellisenä vuonna. Katsomokin oli lähes täynnä tukijoukkoja ja kannustajia. Järjestäjien näkökulmasta kilpailut toimivat hyvänä kenraaliharjoituksena 10.6 järjestettäviin Nuorten Eliittikisoihin.

Nurmijärven Yleisurheilua PM – viesteissä edusti 37 reipasta joukkuetta, lähes kaikkiin juoksuihin oli saatu kasaan kaksi joukkuetta. Viestijoukkueet hioivat viestivaihtojaan toukokuun puolivälistä lähtien urheilukoulujen yhteydessä ja viimeisimmät vaihtokuviot otettiin haltuun kahta päivää ennen H-hetkeä järjestetyissä kenraaliharjoituksissa, jossa myös toimitsijat pääsivät harjoittelemaan omaa rooliaan mm. vaihdonvalvojina.

Suurelle osalle urheilijoista tämän mittakaavan viestikilpailut olivat täysin uusi kokemus, tästä huolimatta kaikki onnistuivat kilpailu - urakassaan erinomaisesti. Tervettä kilpailujännitystä oli havaittavissa kaikkien urheilijoiden kasvoilta, mutta pian lajisuorituksen jälkeen tunnelma oli täysin päinvastainen. Onnistumisen ilo, itsensä voittaminen ja seurakavereiden kannustus auttoi monia nurmijärveläisiä venymään henkilökohtaisiin huippusuorituksiin ja jokainen kilpailuihin osallistunut urheilija oli lopulta voittaja.

Mitaleidenkin makuun päästiin. Järjestävälle seuralle saatiin 1 kulta-, ja 4 hopeasijoitusta. Kovaa jälkeä kultamitalin arvoisesti tekivät 9 – vuotiaiden 8x40m sukkulaviestin NYU:n joukkue, jossa juoksivat: Luukas Lahti, Eero Laine, Tuomas Teimonen, Oskari Huppunen, Pinja Kylmänen, Charlotte Kajander, Jenny Rahkila ja Sara Parviainen. Sekä T9 että P9 nappasivat myös hopeamitalit 4x400 metriltä, molemmat seuraennätyksillä.  P15 sarjassa hopealle pinkoivat Aapo Virolainen, Oliver Alakörkkö, Matias Meriläinen ja Simo Kauppila 4x100 m sekä 4x80m aidoissa niin että Matiaksen tilalla aiturina oli Kimi Rinnekari. 11-vuotiaat pojat jäivät 4 x 50 metrillä pronssista 0,3 sekunttia, sama sijoitus tuli aitajuoksussa 4 x 60 metrillä.  Pitemmällä matkalla, 600 metrillä sijoitus oli 5.

T11 olivat 4 x 600 metrin neljänsiä ja 4 x 50 metrin viidensiä. 13-vuotiaiden sarjassa NYU:n tyttöjoukkue kipaisi 4. sijalle 4 x 100 metrillä, 4 x 600 metrillä ja vielä 4 x 60 m aidoissa. T15 –sarjassa 4 x 100 metrin juoksijat sijoittuivat 6. Aitajuoksut ovat herkkiä lajeja eikä niissä yleensä vältytä aitojen kolistelulta ja kaatumisilta, niin myös näissä viestijuoksuissa. Onneksi pahemmilta loukkaantumisilta vältyttiin.

Eniten mitalleja kahmivat Keski-Uudenmaan Yleisurheilijat ja Hyvinkään seudun urheilijat. KUY kahmi 18 mitallia, mutta Keski-Uudellemaalle niistä tuli 12 kultaisena.