Ajankohtaista

Janakkala Games

1. päivä

Perinteeksi muodostuneet Janakkala Gamesit kisattiin jälleen Turengissa. Aurinkoiselle Liinalammen kentälle oli saapunut urheilijoita ympäri Suomea ja taso Janakkalassa oli jälleen todella korkealla. Nurmijärven Yleisurheilu taisteli kilpailuissa 15 kilpailijan voimin.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä lauantaina NYU:lla oli mukana 11 urheilijaa. Päivä ei voinut paremmin alkaa, kun Rasmus Puhakka voitti päivän ensimmäisessä lajissa, P9 keihäänheitossa, kultaa tuloksella 22,55m. Tulos oli Rasmuksen oma uusi ennätys. NYU:n menestys ei jäänyt kuitenkaan tähän.

Tytöt 12 pituudessa oli odotettavissa todella tiukka kilpailu. NYU:lta mukana kisassa olivat Jemina Saari ja Janette Lohilahti. Heti ensimmäisellä kierroksella Jemina pisti oman ennätyksenä uusiin lukemiin hypäten 433cm. Seuraavalla kierroksella Jemina laittoi muille luun kurkkuun tykittämällä taululle tuloksen 454cm parantaen ennätystään samassa kisassa uudestaan ja vielä yli 30cm:llä! Janette hyppäsi myös toisella kierroksella oman ennätyksenä 404cm. Kisassa sai jännittää loppuun asti, sillä kolmen kärki oli toisen kierroksen jälkeen 4cm:n sisällä. Lopulta Jeminan 454cm riitti kuin riittikin kilpailun voittoon.

Loppupäivänä NYU ei mahtunut enää mitaleille, mutta urheilijat rikkoivat omia ennätyksiään lajissa kuin lajissa. Kehitystä on siis selvästi tapahtunut. Loppupäivänä tulokset olivat seuraavanlaisia:

2. päivä

Janakkala Gamesin toinen päivä alkoi Nurmijärven yleisurheilun kannalta yhtä hienosti kuin ensimmäinenkin. Markus Mero nimittäin heitti P13 Moukarissa kultaa uudella ennätyksellä 26,38! Markus voitti sarjansa ylivoimaisesti noin seitsemällä metrillä.

Jami Saari toi Nurmijärvelle jo neljännen kulta mitalin voittaen P9 pituuden tuloksella 364cm. Tästäkään pituuskisasta ei puuttunut jännitystä. Kolmen kierroksen jälkeen neljän kärki oli vain  4cm sisällä. Jamin 4. hyppy, joka kantoi 364, oli kuitenkin niin pitkä, etteivät muut voineet enää siihen vastata. Samassa lajissa kilpaillut Samuli Seppälä sijoittui 13. tuloksella 257cm.

Janette Lohilahti kasvatti Nurmijärven mitalisaldoa vielä yhdellä mitalilla T12 1000m:llä. Kolmen kärki erottui heti ensimmäisellä kierroksella. Janette taisteli kärjen vauhdissa aivan viimeiselle kierrokselle asti napaten loppujen lopuksi pronssisen mitalin kisoista. Aika 3,34,34 oli Janeten uusi ennätys. Vanha ennätys parani jopa 16 sekuntia!

Päivän muissa lajeissa syntyi jälleen paljon hienoja uusia ennätyksiä!