Ajankohtaista

SM-viestit kisattiin tällä kertaa helteisellä Lahden urheilukentällä. Kilpailut keräsivät katsojia todella runsaasti ja tunnelma olikin korkealla koko viikonlopun ajan. Nurmijärven yleisurheilulla oli N17-sarjassa joukkue jokaiselle matkalle. Yhteensä kisakoneeseen kuului 5 tyttöä; Nelli Kantelinen, Frida Öhman, Minja Nurminen, Pinja Porokari ja Ida Andersson. Lämmin sää ja kova tsemppi auttoivat tytöt loistaviin suorituksiin.

Kisojen avauspäivänä lauantaina oli vuorossa 4x100m ja 3x800m. Pikaviestissä tytöt paransivat aluemestaruusviesteissä juoksemaansa aikaa sekunnin verran, aikaan 53,53. 4x100m joukkueessa juoksivat Minja Nurminen, Pinja Porokari, Frida Öhman ja Nelli Kantelinen.

Iltapäivän pidemmässä, 800metrin viestissä, tyttöjen tasaisen vahva joukkue Pinja Porokari, Ida Andersson, Frida Öhman, taisteli 25 asteen lämmössä hienosti sijalle yhdeksän tehden oman uuden ennätyksensä. Uusi ennätys kirjattiin lukemin 7:54.04.

Sunnuntaina juostiin 4x300m ja 4x100m aidat. Pienen osanottomäärän vuoksi aidat juostiin suoraan loppukilpailuna, joten päivän ensimmäiseksi lajiksi osuikin 4x300m.

N17-sarjan 4x300m kisa oli kovatasoinen ja joukkueita oli peräti 32. Tyttöjen vauhti oli jälleen, heidän tasoonsa nähden, erittäin hyvää ja ennätys parani viidellä sekunnilla! Aika oli 3.02,03. 4x300m joukkueessa juoksivat Pinja Porokari, Ida Andersson, Minja Nurminen ja Frida Öhman.

Iltapäivällä olikin sitten edessä vielä koko SM-kisojen viimeinen puristus, 4x100m aj. Tyttöjen joukkue ei ollut millään tavalla ennakkosuosikin asemassa, vaan tilastoissa 5 sekuntia heikompi kuin muut joukkueet. Urheilu kuitenkin osoitti jälleen, ettei mikään ole varmaa ennen kuin maaliviiva on ylitetty. Tytöt kamppailivat pronssista tiukasti kalkkiviivalle asti, mutta joutuivat kuitenkin taipumaan 0,6sekuntin verran Seinäjoen Seudun Urheilijoille. Joka tapauksessa upea juoksu ja huima parannus jälleen omaan ennätykseen – vaikka vastassa oli "suur" seurat, niin hienosti taisteltiin.

Vähäisestä viestiharjoittelusta riippumatta tytöt rikkoivat vanhoja ennätyksiään siis jokaisella matkalla ja mitalikin oli todella lähellä. Kisat olivat siis kokonaisuudessaan todella onnistuneet tyttöjen osalta. Ensi vuonna sitten Seinäjoelle mitalia metsästämään.

Kiitos tytöille hienoista kisoista ja hyvästä asenteesta !