Ajankohtaista

Piirinmestaruusviestit kisattiin sunnuntaina 8.6 Järvenpään urheilukentällä. Tunnelma oli korkealla koko kisojen ajan ja tiukkoja kilpailuja nähtiin joka lähdössä. Nurmijärven yleisurheilu näytti tälläkin kertaa voimansa napaten kolme mitalia joukkueilla, jotka oli koottu suurimmaksi osaksi ensikertalaisista.

Päivän ensimmäinen mitali tuli heti aamupäivällä P11 4x60m aitajuoksusta joukkueella: Toni Rinnekari, Eemeli Roivainen, Eemil Pellonperä, Samuli Heiskanen. Pojat nappasivat piirinmestaruuspronssia hienolla ajalla 51,32.
Toinen mitali tuli niin ikään 11-sarjasta, mutta tyttöjen puolelta. Tytöt nappasivat myös pronssia 4x50m:llä. Kilpailu oli alusta asti tiukka ja pronssi ratkesi aivan viime metreillä. Tytöt voittivat neljänneksi jääneen Mäntsälän Urheilijat vain kuudella sadasosalla! Joukkueessa juoksivat Vilja Pispala, Elina Kettinen, Riikka Jouppila ja Suvi Porokari.

Pidemmillä matkoillakaan ei jääty mitaleitta, kun NYU:n P9-sarjalaiset nappasivat piirinmestaruus hopeaa. Poikien ensimmäisen osuuden juoksija Jami Saari otti heti alusta kärkipaikan ja erottui heti pääryhmästä. Vain Vihdin Viesti pystyi vastaamaan poikien vauhtiin. NYU oli pitkän aikaa kiinni kultamitalissa ja kirkkain mitali ratkottiin vasta loppusuoralla. Poikien sijoitus oli lopulta toinen. Tässä kisassa hopea ei todellakaan ollut häpeä!

15-vuotiaat pojat olivat myös loistokunnossa. 4x100m:llä pojat juoksivat aikaan 52,68 ,mikä olisi riittänyt toiseen sijaan. Hopeaa olisi tullut myös 4x800m:llä. Pojat joutuivat kuitenkin juoksemaan kilpailun ulkopuolella aamupäivällä tapahtuneen sääntörikkomuksen vuoksi. Poikien aitaviesti oli jo varmistettu, mutta pojat eivät ehtineetkään tähän kisaan mukaan. Tämän takia poikien osallistuminen muille matkoille evättiin ja pojat joutuivat juoksemaan kilpailun ulkopuolella.

Nurmijärven yleisurheilu pärjäsi hienosti myös muilla matkoilla. Neljänsiä sijoja kertyi useita ja erot olivat pieniä. Yhteenvetona voisi siis sanoa, että kilpailut menivät suurimmaksi osaksi nappiin ja tästä on todella hyvä jatkaa kohti seuraavia kisoja!